« Ostali sportovi
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
INNSBRUCK

Zatvorene prve Zimske olimpijske igre mladih

"Prve ZOIM u svakom su pogledu premašile očekivanja i stvorile čvrste temelje za buduće Igre mladih. Bile su ovo divno osvježavajuće Igre", rekao je Jacques Rogge

Više o

Zimske olimpijske igre mladih

,

ZOIM Innsbruck

Svečanošću zatvaranja na glavnom gradskom trgu u austrijskom Innsbrucku u nedjelju su završile Prve zimske olimpijske igre (ZOIM), a hrvatsku zastavu nosio je hokejaš na ledu Matija Miličić, javlja Hina.

Innsbruck je od 13. do 22. siječnja ugostio više od 1.000 mladih sportaša iz 70 zemalja, 500 pratećih osoba, više od 1.000 predstavnika medija, te mnogobrojne zaljubljenike u zimske sportove. Sportašice i sportaši u dobi od 15 do 18 godina natjecali su se u sportovima koji će biti na programu Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Sočiju 2014.

Hrvatsku su u Innsbrucku predstavljali Saša Tršinski i Istok Rodeš u alpskom skijanju, Matej Burić u biatlonu, Matija Miličić u hokeju na ledu (skills challenge), Ema Bago i Petra Petko u sanjkanju, Rea Raušel i Krešimir Crnković u skijaškom trčanju, te Paulina Berislavić u snowboardu. Istok Rodeš zauzeo je odlično 6. mjesto u veleslalomu te 9. mjesto u slalomu i superkombinaciji. Hokejaš na ledu Matija Miličić bio je 6. od 16 natjecatelja u skills challengeu. Saša Tršinski, velika nada hrvatskog skijanja, u veleslalomu je bila, 11., u superveleslalomu 12. a u superkombinaciji 14. Biatlonac Matej Burić zauzeo je vrlo dobro 19. mjesto u sprint utrci na 7,5 km te 21. mjesto u utrci na 10 km u jakoj konkurenciji od 50 vrhunskih biatlonaca. Splićanke Petra Petko i Ema Bago u sanjkama su se pojedinačno spustile niz stazu. Petra je bila 21. a Ema 22. Rea Raušel je u utrci skijaškog trčanja na 5 km zauzela 25. mjesto među 40 natjecateljica i 35. mjesto u sprint utrci. Također u skijaškom trčanju Krešimir Crnković je bio 32. u utrci na 10 km, dok je u sprint utrci zauzeo 35. mjesto. Snowboarderica Paulina Berislavić iz Rijeke zauzela je 13. mjesto u disciplini slopestyle i 16. mjesto izvodeći akrobacije u snježnom polucilindru.

"Prve ZOIM u svakom su pogledu premašile očekivanja i stvorile čvrste temelje za buduće Igre mladih. Bile su ovo divno osvježavajuće Igre", izjavio je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge u svom govoru tokom svečanog zatvaranja.

Sljedeće ZOIM održat će se u norveškom Lillehammeru 2016. godine.

23.01.2012. 15:40:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh