« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
MATURANTI NAVALITE

Zatražite i vi američku stipendiju

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini priopćila je da će i ove godine stipendirati studente iz Hrvatske i BiH

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

amerika

,

studenti

,

stipendija

,

Alber Elbaz

Stipendisti mogu postati uspješni maturanti gimnazija i srednjih škola koji na jesen namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednomu od hrvatskih sveučilišta, a stipendija se automatski produljuje na sve četiri godine studija ako izabranik zadovolji kvalitetom studija. Zainteresirani moraju, najkasnije do 30. svibnja ove godine, podnijeti prijavu upravi zaklade te priložiti popratnu dokumentaciju.

Na prijavi moraju biti navedeni ime i prezime kandidata, spol, datum i mjesto rođenja, adresa prebivališta, naziv gimnazije ili srednje škole, naziv (najviše dva) fakulteta koje kandidat namjerava upisati (ako kandidat upiše fakultet različit od navedenoga u prijavi Zaklada zadržava pravo obustave stipendije), imena i zanimanje roditelja, imena i godine rođenja braće i sestara, hobiji, izvanškolske aktivnosti te posebna stručna znanja i zanimanja.

Uz prijavu se prilažu, originali ili kopije, svjedodžbe svih razreda tijekom srednjoškolskog obrazovanja (uključujući samo prvo polugodište završnog razreda), domovnice, kratak životopis (po mogućnosti na engleskome jeziku), potvrda iz koje je vidljivo financijsko, odnosno materijalno stanje obitelji, dokaz o eventualnim nagradama i priznanjima te eventualne preporuke, kao i fotografija.

Prijavu s navedenim dokumentima treba dostaviti na adresu Hrvatske školske zaklade - Croatian Scholarship Fund, P.O. Box 290, 31 Mesa Vista Court, San Ramon, CA 94583, United States of America.

U Zakladi napominju da će prednost pri odabiru imati budući studenti izvrsnih ocjena i slabijeg imovinskog stanja.

Zaklada je utemeljena prije 20 godina, a stipendira nadarene studente u domovini od 1994. Do sada je zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade diplomiralo više od stotinu studenata na različitim fakultetima. Geslo zaklade je "Stvaranje lidera kroz obrazovanje", a temeljna misija pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude koji će u budućnosti nositi njezin razvoj, stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

10.05.2010. 14:25:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh