« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Zatražena policijska istraga o špijuniranju HT-ovaca

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu od policije zahtjeva provjeru navodne afere u HT-u.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ilustracija)
Više o

HT

,

Deutsche Telekom

,

Ivica Mudrinić

,

policijska istraga

,

Hrvatski telekom

,

Guido Kerkhoff

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je od policije provjeru medijskih napisa o neovlaštenom praćenju, snimanju i prisluškivanju zaposlenika Hrvatskog telekoma.

Povodom brojnih napisa u medijima vezanima uz neovlašteno praćenje, snimanje i prisluškivanje zaposlenika HT-a, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u ponedjeljak, 25. svibnja 2009. od Sektora kriminalističke policije, Policijske uprave zagrebačke, zatražilo provjeru navoda i poduzimanje mjera i radnji u cilju utvrđivanja relevantnih činjenica, navodi se u današnjem priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Državnog odvjetništva RH.

Zagrebačko tužiteljstvo od policije je zatražilo i da ga se redovno izvještava o svim prikupljenim dokazima, provedenim radnjama i eventualnim zaprekama.

Prošlog tjedna u medijima je objavljeno da je uprava Deutsche Telekoma špijunirala svoje zaposlenike u podružnicama diljem svijeta, među ostalim i u Hrvatskom telekomu, gdje je jedna od žrtva tajnog prisluškivanja i praćenja bila menadžerice koja se u dosjeima vodila kao "Maya".

Tisak prenosi i da je član Uprave DT-a za južnu i istočnu Europu Guido Kerkhoff zbog afere sa špijuniranjem razgovarao s čelnicima HT-a i obećao da će se učiniti sve kako bi se razotkrile ilegalne radnje unutar Deutsche Telekoma koji je pokrenuo službenu istragu.

Nakon otkrivanja afere predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić kazao je da je ogorčen i da osjeća istinsko gađenje prema takvim metodama te da očekuje da oni koji su ugrozili privatnost prema međunarodnim i lokalnim standardima, za to odgovaraju i snose posljedice, ako istraga potvrdi nezakonitosti. (hina/metro-portal)

27.05.2009. 16:02:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh