« Seks
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
STVARNO?

Zašto žene vole seks manje od muškaraca

Fizički uzbuđene žene ne moraju uvijek svoju uzbuđenost doživjeti na pravi način jer osjećaju krivnju ili sramotu, što naravno ostavlja posljedice ...

Ne može se biti nevin i seksati se ... :)
Ne može se biti nevin i seksati se ... :) (Dreamstime)
Više o

žene

,

seks

,

krivnja

Seks može biti dobar za oba partnera jedino kad su oboje uzbuđeni, no tu dolazimo do prvog problema - muškarci se u većini slučajeva uzbuđuju istodobno i fizički i psihički, ali u žena se te dvije stavke često razlikuju - fizički uzbuđene žene ne moraju uvijek svoju uzbuđenost doživjeti na pravi način jer osjećaju krivnju ili sramotu.

Rezultati novog istraživanja prilično su jasni: muškarci su naveli da su bili uzbuđeni u vrijeme kad su to pokazali i aparati, no u mnogih žena došlo je do značajnog kašnjenja.

U trenucima kad su aparati pokazivali da je tijelo fiziološki uzbuđeno, mnoge žene su psihičko uzbuđenje osjetile mnogo kasnije ili ga uopće nisu osjetile.

Ovaj fenomen može biti povezan i s nesinkroniziranim funkcijama različitih dijelova ženskog mozga, a može biti i znak krivnje i osjećaja srama.

I ovdje se pokazuju neke evolucijske razlike - muški je mozak zbog evolucijskih prednosti sinkroniziran s fizičkim pojavnostima, pa kod njih ne dolazi do vremenskog odmaka između fizičkog uzbuđenja i svjesnim poimanjem tog uzbuđenja.

Za razliku od muškaraca, neke žene ne stignu utvrditi da su uzbuđene, iako njihove fizičke reakcije govore da je tako, tako da tu pojavu može možda najbolje objasniti osjećaj krivnje i određene vrste srama.

27.08.2015. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh