« Žene
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
EH, DA ...

Zašto ženama ispada kosa?

Ženama kosa može ispadati jednako kao i muškarcima, doduše u puno manje slučajeva, a evo koji su glavni razlozi

Morate pokrivati kosu šeširom?
Morate pokrivati kosu šeširom? (Shutterstock)
Više o

žene

,

razlozi

,

ispadanje kose

Ovo je 7 najčešćih uzroka ispadanja kose:

Genetika - u nekim slučajevima ispadanja, kriva je isključivo genetika. Pogledajte kakvu kosu imaju vaša mama, baka, tete ... Zaključte li kako je riječ o genetici - obrati se stručnjaku koji će s vama razraditi najbolji plan.

Anemija - ako su, uz ispadanje kose, vaši problemi i stalni umor i malaksalost, možda vam nedostaje željeza. Posjetite liječnika i saznajte radi li se o anemiji i trebate li početi piti željezo. Uz lijekove, dobro je obogatiti prehranu namirnicama koje obiluju željezom kao što su cikla, crni grah, špinat, crveno i narančasto voće...

Način na koji stilizirate kosu - mnoge žene nepotrebno navlače kosu iz dana u dan te tako uzrokuju njezino ispadanje. Zategnute punđe, agresivno četkanje lošim četkama, čvrsti repovi i česti tretmani s viklerima koje čvrsto stežete uz tjeme mogu itekako uzrokovati ispadanje.

Prehrana s premalo proteina - žene koje slučajno ili namjerno izbjegavaju proteine, također mogu patiti od ispadanja kose. Svaka žena na dan bi trebala pojesti 46 grama proteina, kažu stručnjaci pa se pobrinite da barem veći dio tjedna poštuješ to pravilo.

Prehrana s premalo vitamina D i previše vitamina A - nove generacije opsjednute su uzimanjem vitamina, no ispada kako i "previše dobre stvari" može biti loše. Dokazano je da previše vitamina A može uzrokovati ispadanje kose, baš kako i premalo vitamina D. .

Problemi s tjemenom - jedan su od najčešćih uzroka ispadanja kose. Svrbi li vasčesto tjeme ili pak imate problema s masnom ili suhom peruti, važno je da što prije riješite svoj problem kako bi kosa mogla normalno rasti i tjeme disati. 

Stres - poznato je da izrazito stresne životne situacije mogu uzrokovati ispadanje kose, ali za to može biti i kriv stalni stres koji vasu manjim količinama prati iz dana u dan. Ako vam je odjednom počela ispadati kosa, osvrnite se na svoj život u posljednjih 6 mjeseci i razmislite kako živite. 

09.11.2015. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh