« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
PRONAĐITE NEKI

Zašto vam treba hobi

Relaksirajuća aktivnost koju pojedinac odabere rezultira trenutačnim opuštanjem, što rezultira i brojnim pozitivnim učincima za zdravlje

Pronađite neki hobi
Pronađite neki hobi (Arhiva)
Više o

hobi

,

stres

Kreativan hobi može pridonijeti kreativnosti i na poslu, smanjiti stres, donijeti veće zadovoljstvo poslom i pridonijeti općem poboljšanju zdravstvenog stanja, pokazale su znanstvene studije

Istraživanje provedeno na 400 zaposlenika jedne američke tvrtke pokazalo je da su oni s hobijem bili puno zadovoljniji poslom te manje podložni nerviranju i 'pucanju' na radnome mjestu. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Occupational and Organizational Psychology. Bavljenje mentalno stimulativnim hobijem smanjuje stres, kaže Matthew Zawadzki, psiholog na jednom kalifornijskom sveučilištu. 

Studija koju je proveo s kolegama pokazala je da relaksirajuća aktivnost koju pojedinac odabere rezultira trenutačnim opuštanjem, što rezultira i brojnim pozitivnim učincima za zdravlje, među kojima je i dugovječnost.

Zawadzki kaže kako hobi ne mora biti fizički zahtjevan da bi pozitivno utjecao na opće zdravstveno stanje. Može se raditi o pletenju, izrađivanju lončarije, slikanju, sviranju nekog instrumenta..
.

26.11.2016. 18:03:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh