« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
ZNATE LI?

Zašto trebamo ručati u društvu?

Muškarci koji nisu oženjeni i jedu sami, imaju puno lošije posljedice po zdravlje, a to je u skladu s nekim prijašnjim istraživanjima koja su provedena na temu veza i kvalitete prehrane

Ne glumite vuka samotnjaka
Ne glumite vuka samotnjaka (Arhiva)
Više o

obrok

,

jesti sam

Ručak je, ako ste zaposleni, nerijetko vrlo samotna stvar - povučete se u svoj ugao sobe i pojedete ono što ste donijeli ili naručili iz dostave, a nije rijetkost vidjeti ljude da jedu sami u restoranima.

No, to je, tvrde znanstvenici, kardinalna pogreška - prema istraživanju objavljenom u časopisu Obesity research & Clinical Practice, ako ne jedete u društvu, mogli biste se susresti s ozbiljnim zdravstvenim posljedicama.

Naime, istraživanje je otkrilo da su oni koji jedu sami skloniji visokom kolesterolu i krvnom tlaku te drugim simptomima dijabetesa.

Istraživanjem je promatrano 7725 osoba. Oni koji su jeli sami imali su 45 posto povećani rizik od pretilosti i 64 posto veći rizik za razvoj metaboličkog sindroma.

Prema mišljenju Annalijna Conklina sa Sveučilišta Columbia, socio-ekonomski faktori i životni stil također igraju važnu ulogu.

"Muškarci koji nisu oženjeni i jedu sami, imaju puno lošije posljedice po zdravlje, a to je u skladu s nekim prijašnjim istraživanjima koja su provedena na temu veza i kvalitete prehrane", rekao je Conklin.

"Stresni životni događaji i nedostatak sna također igraju ulogu i povezuju se s metaboličkim sindromom", dodao je Conklin

Sve u svemu - jedite u društvu, pa makar i nabacili koju kilicu viška!

30.07.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh