« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
MLJAC

Zašto trebamo jesti čokoladu

Čokoladu ne morate nužno jesti, možete napraviti i ukusnu vruću čokoladu koji znanstvenici s Harvarda preporučuju u količini od dvije šalice dnevno

Uvijek je dobro vrijeme za čokoladu
Uvijek je dobro vrijeme za čokoladu (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

čokolada

,

tamna čokolada

Čokolada se polako vraća na svoje mjesto kraljice slatkiša jer su sva recentna istraživanja utvrtila da je dobra za zdravlje.

Recimo, čokolada vas uvijek može oraspoložiti, jer taj božanski okus jednostavno vole svi, no uz to ona je i korisna za zdravlje na više načina. 

Čokoladu ne morate nužno jesti, možete napraviti i ukusnu vruću čokoladu koji znanstvenici s Harvarda preporučuju u količini od dvije šalice dnevno kao sjajnu mješavinu koja čuva zdravlje mozga i sprječava pad pamćenja kod starijih.

Znate li da će vam samo četiri kockice tamne čokolade s velikim postotkom kakaa pomoći da znatno smanjite razinu hornona stresa? Ovo je dokazano švicarskim istraživanjem koje je čokoladu nazvalo hranom koja pruža utjehu, jer kemijski sastav tamne čokolade radi upravo to.

Za kraj, tamna čokolada snižava tlak, jer flavonol kojeg sadrži širi krvne žile u tijelu, što posljedično snižava visok tlak.

Stoga, naslov je točan u bilo koje doba dana ... samo neka čokolada bude tamna.

26.02.2016. 18:24:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh