« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana
MLJAC

Zašto trebamo jesti bobičasto voće?

Određeno bobičasto voće bolji je izvor polifenola nego drugo, ali srećom znanstvenici su otkrili što je najbolje za nas

Slobodno navalite :)
Slobodno navalite :) (Arhiva)
Više o

bobičasto voće

,

polifenoli

Bobičasto voće odlično je zbog polifenola. Polifenoli su oni tajanstveni spojevi zbog kojih su vino i tamna čokolada dobri za nas. Istraživanja pokazuju da imaju važnu ulogu u našem metabolizmu, u održavanju zdrave težine i kod kroničnih bolesti kao što su kardiovaskularne bolesti, neurodgenerativni poremećaji i čak kod karcinoma, piše MBG Food.

Iako poslastice poput vina i čokolade tehnički mogu biti izvor polifenola, Ghannoum ohrabruje ljude da izaberu neke druge izvore kada se radi o antioksidansima. "Mnogo polifenola dolazi iz bobičastog voća", rekao je Ghannoum.

Određeno bobičasto voće bolji je izvor polifenola nego drugo, ali srećom znanstvenici su otkrili što je najbolje za nas. Jedno istraživanje navodi borovnice kao sjajan izvor fenolnih kiselina, koje su vrsta polifenola. Također odlični izvor polifenola su i ribizle, kupine, maline i jagode.

Ghannoum nema omiljeno bobičasto voće. "Volim različite vrste bobičastog voća. Jako su dobre za naša crijeva", dodaje dalje. Grožđe je također odličan izvor polifenola, zato je i vino zdravo. Ghannoum ne preporučuje vino u "medicinske svrhe", kaže da je dovoljno tri čaše vina tjedno, ali neka to ne bude vaš jedini izvor polifenola.

18.02.2020. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Cranberry
  18.02.2020. 17:13
  Volim bobičasto ali tako ga se rijetko sjetim
 2. avatar
  armando
  18.02.2020. 17:37
  cranbery da ti voliš ibrus ic e maline mmmmm
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh