« Život
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
SUPER!

Zašto treba čitati knjige

Čitanje knjiga više nije u modi uz sve elektronske gadgete koji nam oduzimaju vrijeme igricama, no stručnjaci kažu da griješimo

Potaknite klince da čitaju
Potaknite klince da čitaju (Dreamstime)
Više o

knjige

,

čitanje

,

korist od čitanja

Čitanje se polako povlači pred kratkotrajnijom zabavom koje nam nude gadgeti i računala. No, ljubitelji čitanja mogu se opustiti jer je, za početak, čitanje sjajan način za opuštanje.

Uz to, čitanjem ćete poboljšati svoju socijalnu percepciju, kreativnost, empatiju i matematičke vještine, a čitanje utječe na mentalna stanja na kvalitetan načina.

Naime, nakon što su u seriji eksperimenata sudionici trebali čitati, pokazalo se da su nakon toga empatičniji i bolje razumiju druge ljude.

Osim što vam smanjuje razinu stresa, čitanje potiče kreativnost i otvorenost, a kao posljedica svega toga dolazi i oštroumnost.

Stručnjaci naročito preporučuju čitanje za djecu jer će na taj način poboljšati svoj riječnik i matematičke sposobnosti.

Naravno, u ovo ne spada brzo browsanje kroz vijesti na portalima, nego čitanje knjiga, pa makar one bile i elektronske. Jedino što je važno je da čitate. Što više. Što češće.

25.11.2013. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh