« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
LOVA?!

Zašto sve rjeđe kupujemo pametne telefone

Stječe se dojam da mijenjamo stari pametni telefon novim, barem jednom godišnje. Ako je to doista tako - nimalo se ne uklapamo u globalnu statistiku

Koliko često mijenjate telefon?
Koliko često mijenjate telefon? (Arhiva)
Više o

pametni telefoni

,

novi telefon

,

zamjenski ciklus

Prema domaćoj blogosferi i forumima  stječe se dojam da mijenjamo stari pametni telefon novim, barem jednom godišnje.  Ako je to doista tako - nimalo se ne uklapamo u globalnu statistiku.  

Prema najnovijim istraživanjima tržišta zamjenski ciklus pametnog telefona je u prosjeku između 24 - 30 mjeseci.  Naravno,  brojka se značajno razlikuje po robnoj marki.

Što  točno pokazuje statistika 

Zamjenski ciklus pametnog telefona  iz Kantar Worldpanel, pokazuju kako korisnici u SAD-u i Europi  prosječno koriste svoj pametan telefon 2,2 i 3,3 mjeseca duže, prije nego kupe novi u odnosu na 2013. godinu.

Iako proizvođači pametnih telefona neprekidno rade na novim verzijama svojih proizvoda dovodeći  potrošače u iskušenje kupnje novih uređaja, međutim, to postaje  "skup sport".  Za razliku od naše sredine u kojoj često pametan telefon predstavlja statusni simbol, mnogi  širom svijeta prije dobro razmisle je li zaista trebaju najnovije značajke prije nego se odluče za novi model, osobito premium klase.

Više pročitajte na portalu Preporučamo.com

Piše: Sanja Ledinek
18.09.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh