« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
MLJAC

Zašto su grožđe i vino dobri za nas

Uobičajeno je u našim krajevima pripremati vino od grožđa ili ga jesti samo kao voće, ali je manje poznato koliko još ljekovitih pripravaka možemo napraviti od grožđa i vina

Parovi koji zajedno uživaju u vinu imaju sretniju vezu
Parovi koji zajedno uživaju u vinu imaju sretniju vezu (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

vino

,

grožđe

Grožđe je jedna od najstarijih kultura koje je čovjek uzgajao. Uglavnom je vrlo ne zahtjevna biljka, osim što voli puno sunca i topline. Može se reći da je to biljka koja u sebi sadrži mnogo sunčeve energije i kao takva je izuzetno ljekovita.

Sadrži 80% vode, a ostalo su bjelančevine, ugljikohidrati, masti, pektin, tanin, organske kiseline te vitamini i minerali. Vrlo je male kalorične vrijednosti, ali je izuzetno hranjivo!

Uobičajeno je  u našim krajevima pripremati vino od grožđa ili ga jesti samo kao voće, ali je manje poznato koliko još ljekovitih pripravaka možemo napraviti od grožđa i vina.

Kako je dokazano da čaša crnog vina na dan ne samo da ne šteti, već donosi mnoge blagodati organizmu, a parovi koji zajedno uživaju u čaši vina imaju sretniju vezu, ne preostaje nam ništa drugo nego onima koji mogu piti umjereno reći - živjeli!

09.09.2016. 11:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh