« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
SAVJETI

Zašto su citrusi dobri za kožu?

Limun, grejp, naranča ili klementina izuzetno dobro djeluju na kožu i to na ovih 5 načina

Citrusi su odlični za kožu
Citrusi su odlični za kožu (Arhiva)
Više o

koža

,

citrusi

Prirodna kozmetika ima jedno osnovno pravilo - na kožu stavljamo samo ono što možemo pojesti. Citrusi se uklapaju u to pravilo. Štoviše, limun, grejp, naranča ili klementina izuzetno dobro djeluju na kožu i to na ovih 5 načina.

Bore se protiv infekcija - sjemenke grejpa mogu se koristiti u borbi protiv infekcija i upala na koži na način da djeluju iznutra. Zbog folne kiseline kojom obiluju vitrusi čuvaju bubrege. Zdravi bubrezi mogu kalitetno filtrirati krv, pomoći izbaciti otrove iz tijela i izbalansirati elektrolite, što se očituje na blistavoj i zategnutoj koži.

Brišu celulit - grejp sadrži visoku koncentraciju vitamina C koji stimulira proizvodnju kolagena i pomaže koži održati elastičnost. Od eteričnog ulja grejpa, mljevene kave i kokosovog ulja se može napraviti smjesa kojom ćemo masirati celulit i učinkovito ga se riješiti.

Dižu raspoloženje - citrusna eterična ulja poput bergamota, grjepa i naranče podižu raspoloženje i energiju te nas oslobađaju od stresa. Najbolji način za primjenu je kroz difuzor ili u eteričnoj lampi. Kada smo relaksirani i koža izgleda bolje. 

Jačaju imunitet - preporučuje se početi dan mlakom vodom u koju smo dodali park akpi limuna. Osim što će nas osvježiti i raszbuditi, limun i voda će potaknuti probavu i alkalizirati tijelo. Dobra probava znači manje toksina u krvi što pak za posljedicu ima čistu kožu. Klementine su prva pomoć kod probavnih problema zahvaljujući sastavu minerala koje sadrže. 

Posvjetljuju kožu - želite li se riješiti hiperpigmentacijskih mrlja ili postići blistavi ten limun, limeta i grejp supravo rješenje. Vitamin C uništava slobodne radikale koji oštećuju stanice, vraćajući blistavost koži.  Aminokiseline čine ju mekom i elastičnom. 

03.10.2019. 15:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh