« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana
EH, DA... :)

Zašto s godinama opada tolerancija na alkohol?

Svaki mamurluk sve je gori i gori s godinama, a ono što je sada mamurluk nekada bi bio lagani umor... i tu nema pomoći

Svaki put je sve gore...
Svaki put je sve gore... (Arhiva)
Više o

alkohol

,

mamurluk

,

godine

Svaki put kad pretjerate s alkoholom teže vam se pribrati i mamurluci su puno gori nego što su bili? E, to vam tako ide s godinama, tvrde stručnjaci. 

S godinama se mijenja i sposobnost tijela da razgradi alkohol. Sve više konzumiramo alkohol, a naša tijela su sve manje otporna na to. James Galligan, profesor sa Sveučilišta u Michiganu, objasnio je: " Kada smo stariji, tijelo nam ne funkcionira tako dobro. Veće su šanse da ćemo imati više razine alkohola u krvi nego kada smo bili mlađi."

Tijelo ne može više razgraditi alkohol jednako učinkovito odnosno enzimi koji su zaslužni za razgradnju ne rade savršeno

To može biti povezano samo s procesom starenja ili s nekom bolešću. Nedavno istraživanje pokazalo je da su jetra i mozak sve osjetljiviji na toksičnost s godinamapa lošije reagiraju na alkoholna pića. 

Postotak masnoće u tijelu, također, je povezan sa starenjem, a igra bitnu ulogu u razgradnji alkohola. Alkohol se distribuira u dijelovima tijela kojima dominira voda što znači da što je postotak masnoće u tijelu manji, to lošije reagirate na alkohol. 

14.06.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh