« Žene
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Zašto muškarcima treba najbolji prijatelj

Muškarci se nerijetko nađu pred dilemom - draga ili frend, a evo par stvari koje bi ženaama trebale objasniti da takav odabir ne smiju postaviti pred svog muškarca

Evo zašto vaš dragi mora imati prijatelja
Evo zašto vaš dragi mora imati prijatelja (FreeDigitalPhotos)
Više o

prijatelji

,

muškarci

,

najbolji prijatelj

Žene nerijetko imaju problema s prijateljima svog partnera, često ih optužujući za sve nepodopštine na koje su ga "nagovorili", pa ne čudi da se dobar dio muškaraca nakon ulaska u brak nađe na brisanom prostoru, bez vjernih frendova s kojima je do tada dijelio život.

No, kad bi žene znale kakvu nepopravljivu štetu na taj način rade svom dragom, vjerojatno bi se ipak pomirile s povremenim izlascima partnera s dečkima ... pa ne bi bilo zgorega da ih navedemo nekoliko.

Naime, muška prijateljstva su jedinstvena - najbolji prijatelji međusobno si vjeruju, ne razgovaraju previše te unatoč prirodnom suparništvu ostaju u dobrim odnosima. Ženska prijateljstva, s druge strane, kompliciranija su kao i žene same. I najbolje prijateljice se sa zadovoljstvom međusobno tračaju, a na kraju dana svaka ipak misli da je upravo ona najbolja, najljepša i najpametnija.

Upravo iz tih razloga evo par tipičnih karakteristika pravih muških prijateljstava u koje bi se i žene trebale ugledati:

Izravnost - muškarci otvoreno kažu što im ne odgovara. Žene više vole nagađati, smišljati scenarije i čekati hoće li najbolja prijateljica prepoznati u čemu je pogriješila ili ne.

Manje priče - muškarci općenito manje pričaju i u stanju su se izraziti bez previše pompe i puno riječi. To se uostalom vidi i na telefonskom računu.

Tračanje - žene tračaju i najbolje prijateljice kad im se ukaže prilika dok muškarci znaju puno bolje čuvati tajnu. Zvuči dobro, ali je isto tako činjenica da muškarci mnoge stvari vrlo brzo zaboravljaju pa i nemaju puno tema za pričanje iza leđa.

Udobnost - muškarci su u pravilu udobnije odjeveni od žena i ne boje se da će se na partyju pojaviti u istoj odjevnoj kombinaciji kao netko drugi. Žene su puno osjetljivije na izgled, a ne uređuju se samo za jači spol nego istovremeno žele zasjeniti sve ostale žene oko sebe.

Više djela - dodatna prednost kratkog i jasnog izražavanja - lakše se prepoznaju potrebe onog drugog pa tako muškarci u principu znaju kako i kada pomoći prijatelju u nevolji. Također, skloniji su prijateljstvo dokazati konkretnim djelima pa ne izmišljaju izgovore zašto nešto ipak ne mogu učiniti.

Vrijeme za akciju - muškarci se zajedno bave sportom, idu na utakmice, gledaju utakmice, "zatvaraju" kafiće,..., dok žene prečesto samo sjede i razgovaraju.

Zdravo suparništvo - prijatelji se rado zadirkuju, natječu tko od njih može nešto bolje ili lošije učiniti, tko je bolji košarkaš, nogometaš ili ženskar. No, pobjednici i gubitnici nakon utakmice zajedno uvijek mogu popiti pivo dok se žene mogu danima duriti i razmišljati o svom porazu.

Nadamo se da ste sad shvatile ...

13.12.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh