« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana
EH, DA...

Zašto muškarci ne slušaju liječnike?

Jedan od mogućih razloga, tvrde znanstvenici, između ostaloga je i taj što se mnogi muškarci opiru odlasku liječniku osim ako nije hitno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

liječnici

,

muškarci

Kako to već biva, muškarci u prosjeku žive nešto kraće od žena. Jedan od mogućih razloga, tvrde znanstvenici, između ostaloga je i taj što se mnogi muškarci opiru odlasku liječniku osim ako nije hitno. Kako donosi Today, čak dvije trećine muškaraca ne odlazi na vrijeme liječniku kada osjete neobične simptome, a isto tako mnogo rjeđe odlaze na redovite zdravstvene preglede.

Stoga, liječnici upozoravaju kako muškarci ne bi smjeli nipošto ignorirati određene simptome jer to može imati opasne posljedice po njihovo zdravlje.

Jedan od tih simptoma je umor. Iako je razumljivo da smo s vremena na vrijeme svi umorni, ako se umor javlja stalno i ne prolazi niti nakon odmora, on bi mogao biti znak ozbiljnijeg problema sa zdravljem, uključujući i nekoliko vrsta raka.

Drugi simptom koji muškarci nikada ne bi smjeli ignorirati je naglo mršavljenje. Kada osoba počne mršavjeti, bez da je uvela bilo kakve promjene u svoj život, bilo da se radi o prehrani ili tjelovježbi, to je znak uzbune.

Kako objašnjavaju liječnici, nagli gubitak kilograma mogao bi ukazivati na probleme sa zdravljem crijeva ili gušterače, a često i na karcinom istih tih organa.

Sve u svemu, pazite na svoje zdravlje!

11.10.2023. 15:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh