« Žene
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
ZABLUDA

Zašto muškarci misle da je ljubaznost - flert?

Muškarci svaki znak naklonosti od strane pripadnica ljepšeg spola tretiraju kao flert, uključujući i najobičniju ljubaznost, a evo zašto je tome tako

Muškarcima je sve flert
Muškarcima je sve flert (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

ljubaznost

,

flert

,

flertanje

,

seksualna zabluda

Muškarci su evolucijom osim većeg mozga i ljepšeg izgleda dobili i neke probleme - recimo, svaki ženski znak pažnje doživljavaju seksualno kako im ne bi slučajno pobjegla prilika za reprodukcijom, kažu stručnjaci za veze.

Naravno, svaka se žena barem jednom našla u situaciji da je ljubazna, ali potpuno neromantična, prema nekom muškarcu koji odmah kreće u protunapad i otvoreno flerta pokušavajući iskamčiti neki spoj.

Vjerovali ili ne, ovo nije floskula - čak 90 posto žena našlo se u toj situaciji, a fenomen je dobio i ime - seksualna zabluda

Evolucija je tu odigrala ključnu ulogu, kažu norveški psiholozi koji su zadnji napravili istraživanje na tu temu, a stvar je samo u tome da se ne dogodi propust - ako žena stvarno flerta, postoji mogućnost da s njom muškarac dobije djecu i prenese dalje svoje gene.

S druge strane, žene seksualni interes percipiraju puno slabije, opet zbog evolucije, jer ako naleti na krivoga i ostane sama s djetetom dok oni jezdi svijetom tražeći nove žene, riskira odgajanje djeteta bez pomoći muškarca.

Uz to, uvijek postoji mogućnost da naleti neki bolji muškarac ...

19.12.2015. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh