« Seks
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
HE HE

Zašto muškarci lažu o broju seksualnih partnerica?

Iako je češća situacija da muškarci imaju veći broj bivših ženskih partnerica u rukavu, novo istraživanje pokazuje kako oni ipak znaju preuveličati svoj pravi broj

Jaooo, kako samo lažu! :)
Jaooo, kako samo lažu! :) (Arhiva)
Više o

laži

,

broj partnera

,

broj partnerica

Veza ima onaj prijelomni trenutak kad jedan od partnera postavi pitanje - s koliko je ljudi do tada partner/ica spavao/la? E da.... tada nastupa čudesno brojanje....

Iako je češća situacija da muškarci imaju veći broj bivših ženskih partnerica u rukavu, novo istraživanje pokazuje kako oni ipak znaju preuveličati svoj pravi broj. U isto vrijeme, žene dodatno smanje svoj broj partnera pa ta razlika poprilično naraste.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Glasgowu odlučili su istražiti nepodudaranje u broju partnera s kojima su muškarci i žene spavali s onim kojeg zapravo prezentiraju na glas. Kao uzorak uzeli su 15 162 osobe od 16 do 74 godina od kojih su muškarci spavali, kako kažu, s prosječno 14 žena, a žene sa sedam muškaraca.

Rezultati su pokazali koji su glavni razlozi zašto muškarci skoro pa udvostručuju broj žena s kojima su spavali. 

Prvi je razlog želja da prikažu ekstremne brojeve kako bi prikazali veću muškost, stoga najčešće zaokruže broj na cijeli te na taj način ga povećaju.

Drugi je ženska preferencija da uvijek izbroji točan broj partnera te ga rijetko uveća, eventualno smanji.

Zadnji je razlog različiti stav muškaraca i žena o "casual" ili "one night stand" seksu. Žene takav seks rjeđe opisuju kao pohvalan, stoga muškarce s kojima su ga prakticirale često izbace s popisa. 

09.01.2019. 21:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh