« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
SAVJETI

Zašto morate sebi biti - prvi?

Iako će neki ovo ishitreno proglasiti zagovaranjem sebičnosti, argumenti su prejaki za tako pogrešnu kvalifikaciju

Uvijek sebe na prvo mjesto
Uvijek sebe na prvo mjesto (Arhiva)
Više o

sebičnost

,

prvo mjesto

Stavljanje vlastitih potreba na prvo mjesto neki bi opisali kao sebičnost, ali to je zapravo najbolja stvar koju dugoročno možete napraviti za sebe.

Stoga, ako i vi to tako opisujete, evo par stvari koje će naglo postati bolje, pa sami procijenite isplati li se...

Ljubav - nema ništa loše u tome da vodite računa o potrebama svog partnera, ali ako to radite nauštrb vlastitih potreba, dugoročno će vaša veza izgubiti na kvaliteti. Ako ne naučite jasno i glasno izražavati svoje sumnje, osjećaje i želje, nakon nekog vremena osjećat ćete se zanemareno i zapostavljeno.

Posao - posao vam nikada ne smije postati prioritet ili biti središnja točka oko koje se okreće vaš cijeli život. Radne obveze moraju pričekati kada su u pitanju važne stvari. Nemojte odgađati liječničke preglede zbog posla i uvjeravati se kako se ništa neće dogoditi ako malo pričekate s nekom važnom pretragom koju ste odavno trebali napraviti

Unutarnji mir - nemojte osjećati krivnju zbog toga što svoje potrebe stavljate ispred potreba drugih. Imate potpuno pravo sebi biti prioritet i ostvariti se u svakom pogledu. Naposljetku, tako ćete postati bolji čovjek, osvijestiti svoje interese i potrebe te ćete ostvariti toliko željeni unutrašnji mir kojem svi težimo.

Zdravlje - stres i nedostatak sna oslabljuju naš organizam, pa postajemo podložniji raznim zdravstvenim problemima i bolestima. Često sami sebe toliko preopteretimo svakodnevnim obvezama da ne uspijevamo pronaći ni pola sata za odmor, a kamoli za hobi koji nas veseli i relaksira. Zbog toga naposljetku pati naše fizičko, ali i psihičko zdravlje.

05.03.2020. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh