« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
ZANIMLJIVO

Zašto klinci trebaju ići rano spavati?

Oni koji nisu na vrijeme išli na spavanje i koji su svaku večer išli u drugo vrijeme spavati, imali su lošije rezultate u matematici i čitanju

Strpajte klince u krevet što ranije!
Strpajte klince u krevet što ranije! (Arhiva)
Više o

djeca

,

spavanje

,

matematika

,

čitanje

Roditelji u najvećem broju slučajeva vode bitku s klincima kada treba ići na spavanje i često im popuštaju, a to nije dobro, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta London.

Naime, što kasnije djeca odlaze na počinak, to su lošija u matematici i čitanju. Znanstvenici su u studiji pratili 11.000 sedmogodišnjaka i trogodišnjaka pune četiri godine te njihove navike odlaska na počinak.

Oni koji nisu na vrijeme išli na spavanje i koji su svaku večer išli u drugo vrijeme spavati, imali su lošije rezultate u matematici i čitanju, probleme s emocijama te veću vjerojatnost da kasnije u životu postanu gojazni.

"Nakon što letite kroz vremenske zone teško vam je funkcionirati kada dođete na odredište. Isto se događa i djeci kada ne idu na vrijeme na spavanje. San je izuzetno bitan za formiranje i pohranu sjećanja, za svakodnevno učenje i vrlo je važno za djecu", objasnila je autorica studije dr. Yvonne Kelly.

Djeca koja su naknadno popravila navike i počeal odlaziti na spavanje uvijek u isto vrijeme i ne prekasno, pokazala su napredak u školi.

 

06.12.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh