« Seks
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
ZNATE LI?

Zašto je seks ponekad bolan?

Ako spadate u nesretne žene kojima se to događa, ovo su neki od mogućih razloga zašto vas boli u području trbuha ili u intimnoj zoni nakon seksa

Nije uvijek sve baš sjajno...
Nije uvijek sve baš sjajno... (Arhiva)
Više o

seks

,

uzroci

,

bolan seks

Seks je uglavnom pozitivno iskustvo koje ne bi trebalo biti bolno, pa se krvarenje i ozbiljni bolovi nakon seksualnog odnosa moraju se pregledati kod liječnika.

Ako spadate u nesretne žene kojima se to događa, ovo su neki od mogućih razloga zašto vas boli u području trbuha ili u intimnoj zoni nakon seksa:

Cista - u slučaju jakih ili učestalih bolova moguće je da imate cistu. Oštećena cista uzrokuje da tekućina prekrije abodmen i uzrokuje bolove.

Menstruacija - neke žene imaju jače bolove, ako se upuste u seksualni odnos za vrijeme menstruacije. Maternica je već pod naporom, a kontrakcije mišića zbog seksa dodaju još stresa za tijelo. 

Ovulacija - za vrijeme ovulacije žene su osjetljivije, a dodani pritisci u intimnom području djeluju na način da se bol pojačava.

Partnerova sperma - ma kako sumanuto zvučalo, mogla bi biti uzrok boli. Naime, sadrži spoj prostaglandin na koji su neke žene osjetljive. Ejakulacijom dolazi do nadraživanja, a samim time i grčenja mišića.

Rana trudnoća - mogući je uzrok boli. Mnoge žene osjete bol u trbuhu u ranoj trudnoći, a posebice nakon 'iritacije' područja seksom.

Snažan orgazam - lakši bolovi normalna su pojava nakon jačeg orgazma. Dolazi do spontanih kontracija mišića, a nije neobično da se mišići lagano koče i kasnije što uzrokuje nelagodu.

Sve u svemu, ako osjetite bolove više od jednom - obavezno posjetite ginekologa!

20.10.2018. 21:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh