« Život
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
MA DA?!

Zašto je dobro biti - dlakav

Dlakavost je mogući pokazatelj inteligencije, jer je jedna analiza pokazala da, primjerice, liječnika koji su dlakaviji od prosjeka ima čak 45 posto,

Dlakavost je u izgnanstvu, a nije loša za nas
Dlakavost je u izgnanstvu, a nije loša za nas (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

feromoni

,

dlake

,

dlakavost

,

folikuli

Dlake su postale neželjene na tijelima, ženskim odavno, a muškim u zadnje vrijeme, tako da oba spola znaju potrošiti prilične količine novaca kako bi ih se riješili. No, stručnjaci tvrde da to i nije pretjerano pametno jer su dlake potrebne na tijlu.

Naime, svaki folikul ima puno masti, živaca i krvnih žila, kao i matičnih stanica kojima pomaže izliječiti oštećenu kožu. 

>> Znanstvenici ponudili odgovor zašto smo dlakavi >>

Uz to, dlakavost je mogući pokazatelj inteligencije, jer je jedna analiza pokazala da, primjerice, liječnika koji su dlakaviji od prosjeka ima čak 45 posto, dok u ostatku populacije ima tek 10 posto takvih.

Dlake, između ostalog, imaju i ulogu u seksu - šire feromone, mirise seksa. Tu se pokazuje evolucijski način borbe protiv razmnožavanja između srodnika - miris pazuha bliskih srodnika nam je izuzetno odbojan, bitno odbojniji nego onaj drugih ljudi s kojima nismo u rodu. 

>> Kako usporiti rast neželjenih dlačica >>

Dlake nas štite od sunca, sprječavaju prašini ulazak u tijelu, daju nam toplinu i štite nas od sunčevih zraka - upravo zato dlake imamo po cijelom tijelu osim na stopalima i dlanovima.

Sve u svemu, kad sljedeći put vidite ljubavni tepih na muškarcu, znajte da to nije loše, štoviše, pokazatelj je muškosti ...

22.04.2015. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh