« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
LAJKAJ ME

Zašto dodajemo i mičemo prijatelje na Facebooku

I dok prosječni korisnik ima 130 prijatelja na njemu, razlozi zbog kojih Facebook koriste žene potpuno se razlikuju od onih u muškaraca

Fotografija vijesti
Više o

Facebook

,

društvene mreže

,

prijatelji facebook

,

prijateljstva

Najčešći razlog zbog kojih dodajemo nekoga na listu naših Facebook prijatelja jest taj da ga poznamo i u stvarnom životu, pokazala je studija koju je proveo američki NM Incite. Naime, čak 82 posto korisnika najpopularnije društvene mreže na svijetu upravo je to navelo kao razlog zbog kojeg prihvaćaju zahtjeve za prijateljstvo.

Drugi najčešći razlog je činjenica da imamo puno zajedničkih prijatelja s nekime, što je običaj kojeg prakticira nešto više od 60 posto korisnika.

Od ostalih, manje čestih razloga za dodavanje nekoga na listu prijatelja navode se ukupni broj prijatelja kojeg netko ima te fizički atraktivan izgled.

S druge strane, kad se radi o razlozima zbog kojih prekidamo Facebook prijateljstva, postoji nekoliko podjednako čestih objašnjenja.

Najčešći razlog micanja s liste prijatelja su uvredljivi komentari osobe ispod slika ili statusa, zbog čega bi 55 posto korisnika prestalo s nekime biti prijatelj. Slijede nedovoljno dobro poznavanje neke osobe (41 posto) te pretjerano reklamiranje neke usluge ili proizvoda, što smeta 39 posto korisnika.

Prosječan Facebook korisnik ima 130 prijatelja. Muškarci ga najčešće koriste za profesionalno povezivanje i traženje partnerica, dok ga žene primarno koriste da se povežu s ljudima koje znaju uživo, kao i da pronađu različite akcije i popuste te izraze svoju kreativnost.

Isto tako, žene dvostruko češće prekidaju prijateljstva s nekime zbog uvredljivih komentara ili lošeg poznavanja u stvarnom životu nego što je to slučaj kod muškaraca.

Želite li saznati nešto više o samoj studiji i rezultatima, pogledajte ovu infografiku.


20.12.2011. 09:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh