« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
OPREZ

Zašto bi trebali jesti u društvu?

Istraživanje je pokazalo da su oni koji su sami jeli bili za 45 posto skloniji pretilosti i 64 posto povećanom riziku od metaboličkog sindroma

Uvijek u društvu, ako je ikako moguće!
Uvijek u društvu, ako je ikako moguće! (Arhiva)
Više o

društvo

,

obrok

Jedete sami? Niste baš društven tip pa ćete gablec/ručak u firmi odraditi bez kolega, uživajući u svom miru? Na prvu to zvuči dobro i opuštajuće, no zapravo je prilično loše za zdravlje, tvrde znanstvenici.

Studija provedena među 7725 osoba iz Južne Koreje, otkrila je da su oni sudionici koji su sami jeli dva puta dnevno, bili skloniji povišenom kolesterolu, visokom krvnom tlaku i mnogim drugim znakovima preddijabetesa.

Istraživanje je pokazalo da su oni koji su sami jeli bili za 45 posto skloniji pretilosti i 64 posto povećanom riziku od metaboličkog sindroma.

Prema mišljenju Annalijn Conklin, docentice farmaceutskih znanosti na University of British Columbia, socioekonomski faktori i način života također su igrali veliku ulogu u ovom istraživanju.

"Oni koji nisu bili u braku i koji bi sami jeli, imali su mnogo lošije rezultate u usporedbi s drugim sudionicima studije", rekla je i istaknula da njihovi rezultati mogu biti potencijalni faktor rizika za razvoj metaboličkih poremećaja.

19.07.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh