« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
BEZ PROBLEMA

Zaštitite se učinkovito od proljetnih alergija

Stiglo nam je proljeće, a s njim sunce, cvijeće ali i pelud. Nemojte da vam alergije unište uživanje u blagodatima ovog godišnjeg doba i efikasno se zaštitite...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

proljeće

,

pelud

,

proljetne alergije

1. Kada ste vani obavezno nosite sunčane naočale - na ovaj način štitite vaše oči od peluda i drugih faktora iritacije, te reducirate svrbež i crvenilo.

2. Otuširajte se i operite kosu prije spavanja - pranje prije nego što legnete u krevet uklanja pelud s vaše kose i kože, što također smanjuje iritaciju. Trebali biste ukloniti kućnje ljubimce iz sobe, u slučaju da su bili na otvorenom, jer se pelud može primiti i za njihovu dlaku.

3. Smanjite izvanjske aktivnosti kada je nivo peluda u zraku najviši - najveća koncentracija peluda uglavnom se događa tijekom poslijepodneva, stoga bi oni koji pate od alergija i astme trebali izbjegavati ovo doba dana.

4. Uključite klimu - otvoreni prozori i vrata dobar su način da pozovete alergije i ostale iritacije u vaš dom.

5. Vodite računa o filterima u klimi -  vrlo je važno da filtere promijenite svaka tri mjeseca, a koristiti one s MERV faktorom od 8 do 12. Ovaj faktor govori vam koliko dobro filter može zadržati i ukloniti pelud iz zraka koji doprema u vaš dom.

07.04.2010. 08:30:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh