« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
MUDRO ODUGOVLAČENJE

Zastara spasila Berlusconija od zatvora

Milanski sud proglasio je optužnicu protiv Berlusconija u korupcijskoj aferi "Mills" zastarjelom i tako okončao proces koji je mogao bivšeg premijera strpati u zatvor na pet godina

Fotografija vijesti
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

David Mills

,

korupcijska afera

,

zastara

Milanski sud u subotu je proglasio optužnicu protiv Silvija Berlusconija u korupcijskoj aferi "Mills" zastarjelom, čime je okončan sudski postupak koji je trajao skoro pet godina, javlja Hina.

Državno odvjetništvo tražilo je da bivši talijanski premijer dobije pet godina zatvora, a obrana oslobađajuću presudu ili proglašenje optužnice zastarjelom.

Berlusconi se našao na sudu zbog uloge u aferi u kojoj je optužen da je isplatio 600.000 dolara svom bivšem odvjetniku Davidu Millsu za lažno svjedočenje u nekoliko sudska psotupka koja su se tijekom 90-tih vodila protiv njega u vezi poslovanja njgovih poduzeća.

Mills je 2009. osuđen za korupciju, ali je presudu poništio najviši talijanski sud zbog zastarjelosti slučaja.

Nakon trosatnog većanja, sudija Frančeska Vitale vratila se u sudnicu punu novinara i za manje od jednog minuta saopštila da je slučaj zastareo.

Ovaj postupak protiv Berlusconija više je puta prekidan zbog Berlusconijevih obveza kao premijera i tijekom razdoblja njegova imuniteta.

Berlusconi, koji je u studenom prošle godine podnio ostavku nakon deset godina na dužnosti premijera, nije bio nazočan na sudu.

25.02.2012. 17:43:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh