« Život
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
da ili ne

Zaslužuje li drugu priliku?

Veza se raspala, patite i bivši vas s buketom cvijeća pokušava ponovno osvojiti – što učiniti?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

prekid veze

Nije tajna - prekid je jako bolno iskustvo. Bez obzira na razloge koji su do njega doveli, nije lako život nastaviti bez donedavno najvažnije osobe u životu.

Nakon prekida postoje nebrojeni trenuci u kojima nam se razlozi koji su doveli do raspada čine nevažnima. Zaboravljamo sve ružno i najradije bi nazvali bivšu/bivšeg, bacili se u njegov zagrljaj i nastavili zajednički život.

Upravo iz tog razloga, parovi se često puta vraćaju jedni drugima, obnavljaju vezu dva ili više puta, pa ponovno prekidaju ili doista uspiju izgladiti nesuglasice.

Psiholozi upozoravaju da povratak ima smisla samo ako su baš svi problemi koji su doveli do prekida riješeni i ako su razlozi obnavljanja veze opravdani. Ukoliko se drugoj osobi vraćamo samo zbog suosjećanja ili jer se bojimo nastaviti dalje sami, ne činimo uslugu ni sebi ni drugima.

S druge strane, privremeni prekid može imati i pozitivne učinke na vezu. Vrijeme provedeno bez partnera može poslužiti za razmišljanje, druženje sa starim prijateljima, bavljenje zaboravljenim aktivnostima i slično. Ako u toj fazi ne uspijevamo iz glave izbaciti voljenu osobu, obnavljanje veze može uspjeti.

Garancija, naravno, nema pa je još uvijek najbolji savjet slijediti vlastito srce i razmisliti o onome što poručuje razum.

04.12.2009. 20:55:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh