« Biznis
objavljeno prije 11 godina
UŽAS

Zaposlenici su pod najvećim stresom u zadnjih 25 godina

Tehnologija je radnike učinila stalno dostupnima, tako da granice između radnog i slobodnog vremena gotovo i da nema, kao i razlike između radnih dana i vikenda

Sve mora biti gotovo odmah
Sve mora biti gotovo odmah (Arhiva)
Više o

vikend

,

stres

,

slobodno vrijeme

,

tehnologija

,

radno vrijeme

Recesija uzima svoj danak, pa je britansko istraživanje pokazalo da su radnici pod najvećim stresom u zadnjih 25 godina, jer strah od nezaposlenosti muči milijune radnika koji svakodnevno drhte za svoj posao. 

Britanci su razine stresa zaposlenika započeli mjeriti još prije 27 godina, a ankete za prošlu godinu dale su rezultate koji su porazni i upozoravajući. Čak 40 posto radnika tvrdi da moraju raditi jako brzo ili jako puno čak tri četvrtine radnog vijeka.

Skoro 60 posto njih navodi da im najveći dio dana prolazi u ispunjavanju zadataka s izuzetno kratkim rokovima, a kako svaki četvrti ima osnovanu sumnju da bi mogao ostati bez posla, rade još i više. 

Uz to, tehnologija je radnike učinila stalno dostupnima, tako da granice između radnog i slobodnog vremena gotovo i da nema, kao i razlike između radnih dana i vikenda.

Što je najgore, velika nezaposlenost promijenila je odnose radnika i poslodavaca koji sada imaju toliko velik izbor potencijalnih zamjena da se mogu ponašati bahato i nemoralno, zahtijevajući sve više od zaposlenika uz prijetnju otkazom.

Zaključak istraživanja je da atmosfera straha na radnim mjestima proizvodi dosad nezabilježene razine stresa kod radnika, uništavajući na taj način i cijelo gospodarstvo.

21.05.2013. 13:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh