« Biznis
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
STVARNO?

Zaposlenici Googla oformili - sindikat

Više od 200 radnika Googlea u Sjedinjenim Državama osnovalo je sindikat, izvijestili su sindikalni čelnici u članku objavljenom u New York Timesu u ponedjeljak.

 Ovo nikako nemojte googlati / ISTOCK/GETTY IMAGES
Ovo nikako nemojte googlati / ISTOCK/GETTY IMAGES (Arhiva)
Više o

Google

,

sindikat

Sindikati su iznimno rijetka pojava u tehnološkom sektoru koji se dugo opirao nastojanjima visoko kvalificirane radne snage da se organizirano bori za svoja prava, piše NYT.

"Sindikat radnika Alphabeta" (Alphabet Workers Union) namjerava voditi računa o tome da radnici dobivaju poštenu plaću za svoj rad i da ne moraju strahovati od zlostavljanja, osvete poslodavca ni od diskriminacije, napisali su sindikalni čelnici.

Sindikat je organiziran u tajnosti, a priprema je trajala dobar dio prošle godine, piše NYT. Povezan je s Radnicima komunikacijskog sektora u Americi, sindikatom koji predstavlja zaposlene u telekomunikacijskom sektoru i medijima u SAD-u i Kanadi.

Za razliku od tradicionalnih sindikata, Sindikat radnika Alphabeta zastupa tek djelić od ukupno više od 260 tisuća radnika zaposlenih na neodređeno i podizvođača.

Radnici ističu da im je glavni cilj izgraditi strukturu i osigurati na dulji rok aktivizam u kompaniji dok su pregovori s poslodavcem u drugom planu, navodi NYT.

U Googleu nisu odmah odgovorili na upit Reutersa da komentiraju informaciju o osnivanju sindikata.

04.01.2021. 18:58:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    04.01.2021. 19:56
    hakeri su najveci problem
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh