« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
OD IGLE DO LOKOMOTIVE

Zanimljivi dodaci za vaš iPhone

Postoje dodaci koji uspješno transformiraju iPhone u tehnološko čudo koje sigurno nadmašuje i najluđe vizije Stevea Jobsa

Fotografija vijesti
Više o

mobiteli

,

Apple

,

iPhone

,

Steve Jobs

,

dodaci za mobitele

Kada malo bolje razmislite, uočit ćete da znate barem tri osobe koje imaju iPhone, što u stvari nije ništa čudno jer je Appleov gadget svjetski hit i nema razloga da to ne bude i u Hrvatskoj.

Kako prodaja iPhonea iz dana u dan sve više raste tako se paralelno razvija tržište inovativnih dodataka koji već solidan mobitel pretvaraju u pravo čudo tehnologije. Neki dodaci, poput kompletne zaštite kućišta, neophodni su da iPhone preživi i najbrutalnije rukovanje, od padova na zemlju do utapanja u nekoj tekućini.

No, postoje još neki dodaci koji uspješno transformiraju iPhone u tehnološko čudo koje sigurno nadmašuje sve Jobsove vizije, pa krenimo redom:

Adapter za DSLR leće - iPhone 4S ima izvrsnu 8 megapikselnu kameru koja može snimati video zapise u HD formatu, no i dalje se ne može ravnati s profesionalnim DSLR fotoaparatima. Ili ipak može? Zahvaljujući adapteru tvrtke Photojojo, koji se stavlja na stražnji dio mobitela, vlasnici iPhone sada mogu montirati masivne leće i snimati fotografije baš poput profesionalaca. Cijena maske je 250 dolara, a za leće ćete morati izdvojiti pozamašnu svotu koja vrlo lako može debelo premašiti vrijednost samog mobitela.

Džepni projektor - Sigurno ste se našli u situaciji da vam je prilikom ispijanja popodnevne kave s prijateljima bio neophodno potreban projektor. Niste? Baš šteta jer na tržištu postoji dodatak koji pretvara iPhone u pravi projektor pomoću kojega možete prikazivati prezentacije bilo gdje na ovome svijetu, pa čak i dok obavljate malu nuždu u nekom noćnom klubu. Projektor koristi LED lampu, maksimalne rezolucije 640x360 piksela, te projicira sliku veličine od 127 centimetara. Cijena džepnog projektora je 230 dolara, a uz njega ide dodatna baterija pomoću koje može napuniti vaš iPhone.

Bežična memorija - Ako vam nije dovoljno 16, 32, pa čak i 64 GB memorije na vašem iPhoneu, ovisno o modelu, onda si uvijek možete nabaviti dodatnu vanjsku memorijsku jedinicu, poput Kinstonovog Wi-Drivea. Ovaj uređaj nije veći od vašeg mobitela, a na njega se može pomoću Wi-Fija uskladištiti sav višak podataka. Cijena je 110 dolara za 16 GB memorije, te 130 dolara za 32 GB.

Retro je In - Ako želite biti cool i totalno drugačiji od drugih morate si nabaviti dodatak za iPhone zbog kojeg ćete izgledati kao da se pripremate pozvati artiljerijski napad na neprijateljske redove. Riječ je o Moshi Moshi Gold Pop Telephone, odnosno o starinskoj telefonskoj slušalici, a k tome još je i zlatne boje. Cijena ovog retro dodatka zbog kojega će se mnoge glave okretati za vama je 80 dolara.

Bilo kuda Geigerov brojač svuda - Vjerovali ili ne, a kladimo se da ne vjerujete, na tržištu postoji dodatak koji pretvara vaš iPhone u pravi instrument za otkrivanje i mjerenje radijacije. Radi se o Scosche RDTX Radiation Detector, pomoću kojega možete ne samo otkriti potencijalnu nuklearnu katastrofu, nego o tome možete upozoriti i vaše prijatelje putem Facbooka, Google mapsa ili Twittera. Cijena je 330 dolara što je prava sitnica jer se ipak radi o vašem zdravlju i mogućem osujećivanju šverca starog sovjetskog nuklearnog oružja.

Postanite agent 010 - Nažalost James Bond je prisvojio brojku 007, pa se jednostavno morate pomiriti da vas iCharge Spy Camera Dock može, u najboljem slučaju, učiniti tajnim agentom broj 10. Naime, dodatak za iPhone, odnosno baza za punjenje, ne služi samo da mobitel ne ostaje bez struje nego njime možete potajno špijunirati koga god hoćete. Uređaj je opremljen kamerom, a što ćete potajno snimati ostaje vama na odabir. Jedino morate pripaziti da vaš uradak ne završi na nekoj Internet domeni koja ima tri x u svojem imenu. Cijena ovog špijunskog seta iznosi 400 dolara.

06.12.2011. 17:51:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh