« Žene
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
ODLIČNI PODACI

Zanimljive činjenice o ženama

Muškarci bi jako rado razumjeli žene, to je javna tajna, pa ako spadate u one kojima je ljepši spol totalna misterija, evo par zanimljivosti

Žene su ... žene :)
Žene su ... žene :) (Shutterstock)
Više o

žene

,

zanimljivosti

,

mitovi

,

pogrešne činjenice

Žene su s Venere, a muškarci s Marsa? Ne baš, ali ova usporedba jasno pokazuje da među spolovima postoji prilična količina nerazumijevanja, a uz to i jedni i drugi vole generalizirati suprotni spol i stavljati ih u unaprijed pripremljene ladice. 

No, neke stvari su znanstveno dokazane, pa bi bilo dobro da ih znate. Tako, recimo, žene lažu dvostruko rjeđe od muškaraca koji prosječno dnevno izreknu šest laži, a žene samo tri. Zato žene dnevno izgovore 20 tisuća riječi, a muškarci samo sedam, što njihove laži čini još češćim. 

Što se tiče čuvanja tajni, tu nema dileme - u prosjeku ništa ne može ostati tajnom duže od 47 sati i 15 minuta nakon što ste to povjerili nekoj prijateljici. Nekima je i to daleko previše ...

Žene će skoro cijelu jednu godinu života potrošiti na stajanje pred ormarom i odlučivanje što da obuku za izlazak iz kuće. Od toga im svaki dan treba 16 minuta ujutro da bi odlučile o odjeći za posao, dok su petak i subota navečer rezervirani za malo duže razmišljanje o odjeći za izlazak. 

Da su nježniji spol žene pokazuju češćim plakanjem, jer prosječna žena plače između 30 i 64 puta godišnje, dok muškarci priznaju samo 6 do 17 prolijevanja suza u istom periodu.

Cveba za kraj - štikle su prvo počeli nositi dokoni muškarci u 17. stoljeću, hvaleći se na taj način svojim neradom, da bi ih žene počele kopirati krajem istog stoljeća. 

30.04.2014. 21:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh