« Život
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
HE HE

Zaljubljenost - što ćemo s tim leptirićima u trbuhu?

Teško je prepoznati kada vjerovati instinktu, osjećaju koji se nerijetko povezuje sa strahom ili sumnjom

Poslušali ste sebe?
Poslušali ste sebe? (Arhiva)
Više o

zaljubljenost

,

znakovi zaljubljenosti

Zaljubljenost je nekad toliko bolna da jednostavno ne znamo kako si pomoći - u priručnicima za samopomoć često čitamo da se u takvim situacijama treba osloniti na unutarnji glas, no u kolikoj je mjeri ta preporuka znanstveno utemeljena?

Ako poslušamo znanstvenike, odgovor je - u velikoj mjeri, jer ističu da je instinkt dio razrađenoga zaštitnog sustava koji nas potiče da izbjegavamo određene situacije.

Priznaju da je teško prepoznati kada vjerovati instinktu, osjećaju koji se nerijetko povezuje sa strahom ili sumnjom, no na temelju rezultata nedavnog istraživanja za to postoji znanstveno opravdan razlog. 

U članku objavljenom u časopisu Physiology, radu znanstvenika sa floridskoga Državnog sveučilišta stoji da signali što ga naša utroba šalje mozgu "imaju velik utjecaj na naše osjećaje, raspoloženje i na odlučivanje" te su često odgovor na zabrinjavajuće ili prijeteće događaje.

Ukratko - da, ako su leptirići u trbuhu, vi ste zaljubljeni. Preko ušiju. Preko glave. Beznadežno... i uživajte u svakom trenutku!

29.03.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh