« Život
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
KAKO ODLUČITI

Zaljubljeni ste u dvije osobe istovremeno - je li to normalno?

Čak i psiholozi kažu da je zaljubljenost u dvije osobe istovremeno moguća, no može li se raditi i o ljubavi prema dvije osobe...

(Shutterstock)
Više o

ljubav

,

žene

,

zaljubljenost

,

muškarci

,

privlačnost

,

sviđanje

Ako vas u isto vrijeme privlače dvije osobe, nemojte misliti da se to ne događa često ili da nešto s vama nije u redu. Naime, jednak osjećaj privlačnosti i sviđanja, pa čak i ljubavi prema dvije žene ili muškarca istovremeno nije nimalo neuobičajena pojava.

I psihijatri i psiholozi kažu da je zaljubljenost u dvije osobe istovremeno moguća. Kako za Times of India kaže psihijatar Kersi Chawda, ako možete voljeti svoje dvoje djece na isti način - možete i dvije odrasle osobe. Ipak kaže da je osjećaj ljubavi i jednake intimnosti prema dvije osobe vrlo rijedak.

Stvar je i u tome što je nekim ljudima teško shvatiti što zapravo osjećaju prema nekome. Jer, privlačnost i ljubav nisu identične pojave, ali često dovode do zbunjenosti jer ne prepoznajemo što od toga prema nekome zaista osjećamo.

Vjerojatno postoji nekoliko razloga zašto se ne možemo odlučiti između dvije osobe. Primjerice, ako ste u vezi, no upoznate nekoga tko vam je jednako privlačan, no ne želite ostaviti svog partnera. Može se dogoditi i da uđete u novu vezu u kojoj vam je dobro, ali ipak ne možete potpuno preboljeti bivšeg partnera.

Nažalost, takve situacije mogu dovesti do toga da nekoga jako povrijedimo, kao i do toga da na kraju ostanemo bez ijedne od dvije osobe koje nam se sviđaju. Dakle, neka vas ne izjeda osjećaj krivice ako vam se sviđaju dvoje osobe istovremeno, ali ipak pokušajte biti iskreni i djelovati što ranije kako ne biste požalili.

04.03.2010. 08:25:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh