« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
HOO UPOZORIO

Zakon o sportu treba doraditi

Sadašnji Zakon o sportu, usvojen 2006. godine, treba što hitnije doraditi

Fotografija vijesti
Više o

dun dun

,

Hrvatski olimpijski odbor

Jedinstvena je to ocjena iznesena na današnjem sastanku predstavnika nacionalnih sportskih saveza s glavnim tajnikom Hrvatskog olimpijskog odbora Josipom Čopom, njegovom pomoćnicom za pravna pitanja Biserkom Vrbek te pomoćnikom za programe nacionalnih sportskih saveza Markom Ćurkovićem.

Sastanak je organiziran temeljem odluke Vijeća i Skupštine HOO kako bi se oživotvorila jedna od osam mjera koje je predložio HOO u cilju unapređenja statusa i financiranja sporta.

Naime, nakon što su o promjeni Zakona svoj sud u svibnju iznijeli predstavnici županijskih sportskih zajednica, oko nekih suštinskih pitanja glede statusa sporta kao što su definiranje sporta kao posebnog interesa društva, razlikovanje profesionalnog i amaterskog sporta, zakonsko definiranje uvjeta za upravljanje i nadzor u sportu, sportske građevine i vlasništvo, zdravstvena zaštita sportaša, financiranje uz mogućnost korištenja poreskih olakšica, usuglasili su se danas i predstavnici nacionalnih sportskih saveza i prvi operativci HOO-a.

Odlučeno je da će sve primjedbe, sugestije i ideje iznesene na sastancima u HOO-u uputiti u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta s kojim HOO zjednički radi na doradi Zakona. (hina/metro-portal)

09.06.2010. 17:30:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh