« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana
NAUČITE

Zahvalnost je čudesno dobra

Ovu vježbu možete raditi s ukućanima, pretvoriti je u mali obiteljski ritual koji vas povezuje i veseli, možete je raditi sami, a i u dogovoru s nekom bliskom

Zahvalnost je sjajna ideja
Zahvalnost je sjajna ideja (Arhiva)
Više o

cjepivo

,

Zahvalnost

Osjećaj zahvalnosti jedno je od psiholoških cjepiva protiv depresije i tjeskobe. Zahvalnost nas podsjeća na to da čak i u najtežim okolnostima u našem životu ima i mnogo toga dobroga, onoga za što se vrijedi boriti.

Čini nas povezanima sa svijetom oko nas jer smo obično zahvalni nekome ili nečemu što je izvan nas samih. Svime time, zahvalnost jača naš osjećaj da nismo sami i da je život gostoljubivo mjesto. Zato ne čudi da osobe koje su sklonije zahvalnosti imaju manje depresije, da su optimističnije, zadovoljnije životom i velikodušnije prema drugim ljudima. Zato, vježbajmo zahvalnost zajedno

Ovu vježbu možete raditi s ukućanima, pretvoriti je u mali obiteljski ritual koji vas povezuje i veseli, možete je raditi sami, a i u dogovoru s nekom bliskom osobom koja nije fizički uz vas.

1. Nabavite staklenku ili kutiju kakva vam se sviđa.

2. Ukrasite je kako želite. Možete je obojati izvana, omotati je nekom mašnicom ili papirom u boji, ubaciti u nju sjemenke začina koji fino mirišu (klinčić, anis, cimet...). Možete je ostaviti i takvu kakva jest, jedino je važno da vas veseli.

3. Sad je vrijeme da je počnete ispunjavati. Svakoga dana na papirić napišite barem jednu stvar na kojoj ste toga dana zahvalni. To može biti „obično" (šalica kave na suncu na balkonu) ili „veliko" (kao što je odanost vaših prijatelja). Bitno je da ta misao budi ugodan, topao osjećaj zahvalnosti u vama.

4. Malo pomalo, staklenka će se puniti. Postajat će spremnik ugodnih misli i osjećaja, u koji možete posegnuti kad vam je teško.

26.05.2020. 20:42:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  27.05.2020. 09:21
  super
 2. avatar
  Cranberry
  27.05.2020. 16:25
  Baš zanimljivo :)
 3. avatar
  armando
  27.05.2020. 17:15
  treba biti zhvalan haha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh