« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
JOSIPOVIĆ O MANDATU

Zahvaljujem Hebrangu jer sam mislio da će ocjena biti negativna

VIDEO - Predsjednik Josipović izjavio je da je zadovoljan ocjenom "dobar", kojom je prvih sto dana njegova mandata ocijenio Andrija Hebrang

Ivo Josipović
Ivo Josipović (Dragan Matić/CROPIX/Infopunkt)
Više o

Andrija Hebrang

,

Ivo Josipović

,

divljač

"Zahvaljujem gospodinu Hebrangu, nakon toliko kritika mislio sam da ću dobiti barem jedan, ako ne i minus jedan", izjavio je Josipović novinarima nakon svečanosti otvorenja prvog Centra za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka u Hrvatskoj.

Dodao je kako će suradnja s Vladom biti još bolja zato jer i kod Vlade i kod njega postoji svijest da ih čeka još puno ozbiljnog posla. "Želim da se na našim redovitim sastancima manje raspravlja o trubama, klavirima i sličnim stvarima, jer to nije potrebno", ocijenio je Josipović.

"Želim da raspravljamo o EU, odnosima sa susjedima, nekretninama koje treba prepustiti lokalnoj samoupravi, o ljudskim pravima, gospodarskoj krizi te o svim stvarima koje su zajednička nadležnost, ali i o općim pitanjima jer mislim da je Hrvatska danas u vremenima kada je o najvažnijim stvarima potreban nacionalni konsenzus", kazao je predsjednik izrazivši nadu da će Vlada i on tome doprinijeti.

Jučerašnju odluku Hrvatske odvjetničke komore da neće protiv njega podnijeti kaznenu prijavu zbog klevete predsjednik Josipović ocijenio je razumnom odlukom. "Mislim da međusobna kritika jest jedan dobar katalizator. Siguran sam da ću i s odvjetništvom dobro surađivati", kratko je dodao.

Upitan hoće li pomoći bivšim logorašima srpskog logora Stajićevo da tamo, nakon dvije godine pokušaja, postave spomen ploču čemu se protive lokalni nacionalisti, Josipović je odgovorio kako se taj i mnogi drugi mogu riješiti samo u globalnom zatopljenju odnosa.

"To je razlog zašto inzistiram da dio naše politike, uz uvažavanje svih povijesnih činjenica koje su se dogodile, bude stvaranje dobrih odnosa sa susjedima. To će omogućiti dobre odnose sa susjedima, ojačat će nam sigurnost i riješit će brojna humanitarna pitanja poput ovog, poput rješavanja sudbine nestalih osoba, povrata imovine, povrata ljudi na njihova ognjišta" kazao je Josipović. (hina/metro-portal)


21.05.2010. 15:12:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh