« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
NOVI SUKOB NA POMOLU

Zahuktava se sukob na relaciji Josipović - Jandroković

Josipović je od Kosor zatražio smjenu ministra vanjskih poslova i europskih integracija, a Jandroković tvrdi kako ni u čemu nije pogriješio te da se ovime skreće pozornost sa suštine problema

Fotografija vijesti
Više o

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

Gordan Jandroković

,

Ivo Josipović

Zbog toga što smatra kako ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade ne poznaje proceduru imenovanja veleposlanika, a pritom javnim napadima na Predsjednika direktno ruši i ugled naše zemlje u svijetu, Predsjednik Ivo Josipović zatražio je od premijerke Kosor da smijeni Gordana Jandrokovića, prenosi Hina.

Predsjednik, koji zajedno s vladom sukreira vanjsku politiku, rekao je da bi "bila normalna smjena ministra koji napada Predsjednika Republike, ne zna proceduru i iznosi u javnosti stvari koje nisu točne".

Josipović je ocijenio da se radi o "kontinuiranom nagrizanju i narušavanju institucije predsjednika" ."Nadam se da to nije politika vlade i u normalnoj državi ministar bi za ovo trebao odgovarati", istaknuo je Josipović i ocijenio da se radi o pokušajima da ga se uvuče u predizbornu kampanju.

Josipović je rekao da su trećina predloženih imena "nekarijerni" diplomati i da je velik broj onih koji se samo rotiraju i ne vraćaju na rad u MVPE-i, dok je na pitanje koliko je njih članova HDZ-a odgovorio da je to njihova privatna stvar i da ga stranačka pripadnost ne zanima.

Odgovarajući na vrlo ošte kritike od strane Predsjednika Republike, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković rekao je kako „nije pogriješio ni za milimetar" te da zahtjev doživljavao kao „skretanje pozornosti sa same suštine problema".

"Ne znam tko savjetuje predsjednika ali ja sam uvjeren da sam postupio po proceduri i tijekom dana ću ja ili netko drugi iz Vlade sve elaborirarti. Nismo pogriješili i sve je rađeno prema proceduri. Dakle ovo je prethodna suglasnost, tako piše u odlukama koje se tiču problematike imenovanja veleposlanika", kazao je Jandroković uoči sastanka vlade.

18.08.2011. 16:29:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh