« Život
objavljeno prije 9 mjeseci i 9 dana
EH, DA... :)

Zahtjevna majka - uspješna kćer

Striktne i stroge mame podižu kćeri koji će uspjeti brže od ostale djece

Ako vas mama gnjavi...
Ako vas mama gnjavi... (FreeDigitalPhotos)
Više o

odgoj djece

,

Majke

,

kćeri

Upute za odgoj djece ne postoje. No, profesorica sa Sveučilišta u Essexu, Ericka G. Rascon-Ramirez, provela je istraživanje koje je pokazalo da dosadne i naporne mame odgajaju najuspješnije kćerke. 

Tinejdžerke često osjećaju ljutnju kada ih majke opominju zbog svakodnevnih 'gluposti', kada im kažu da bace smeće ili operu suđe, kada im zabrane izlazak s prijateljima...  

No, Ericka je provela istraživanje među 15 000 djevojaka starih između 13 i 14 godina te je došla do zaključka da striktne i stroge mame podižu kćeri koji će uspjeti brže od ostale djece.

Profesorica je objasnila da stroge majke mnogo zahtjevaju od svoje djece pogotovo što se obrazovanja tiče. Imaju visoka očekivanja te često savjetuju koje su im najboljeopcije za budućnost. 

Također, djeca takvih mama postaju samopouzdanija i upornija u budućim zadacima. Dokazano je da 'dosadni' roditelji koji stalno pametuju imaju utjecaj i na neplaniranu ranu trudnoću. 

Svakako, loše je temeljiti odnos s djecom ma strahu. Važno je pronaći liniju između komunikacije, roditeljstva i visokih očekivanja.

13.11.2018. 12:52:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh