« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
sezona blokada

Zagrepčani pozivaju na prosvjed protiv naplate parkiranja

Stanari Cvjetnog organizirat će prosvjed u četvrtak 10. rujna ispred Boćarskog doma

(Milivoj Keber/CROPIX)
Više o

prosvjed

,

Boćarski dom

,

Zagrebparking

,

naplata parkinga

,

Zagreb parkiranje

,

zagreb-info

Od 1. listopada počinje proširena naplata parkiranja u Zagrebu, što je izazvalo negodovanje građana. Širi će centar grada ući u prvu zonu, što znači da će se sat parkiranja tamo plaćati 14 kuna. Dvostruko jeftinija - ili je možda bolje reći, manje skupa - druga zona, također će se širiti. Treća parkirališna zona proširit će se na dijelove grada u kojima se parkiranje do sada nije naplaćivalo.

Jutarnji list navodi kako će se do kraja mjeseca u Zagrebu naplaćivati ukupno 24.174 parkirališna mjesta čijom naplatom u samo 60 minuta Zagrebparking može ‘okrenuti’ oko 200 tisuća kuna. U Zagrebparkingu tvrde da se naplate ne proširuje radi zarade nego radi reda – navodno u dijelovima grada u kojima je uvedena naplata dolazi do poboljšanja, a stanari uvijek mogu pronaći mjesto. Ti se isti stanari takvim izjavama čudom čude dok kruže vlastitim kvartom u gotovo uzaludnoj potrazi za parkirnim mjestom.

Najnoviji val proširenja zahvatio je, između ostalog, i Cvjetno naselje, čiji su stanari odlučili izraziti nezadovoljstvo javnim prosvjedom, točnije, blokadom križanja Prisavlja i Cvjetne ceste. Oblijepili su stupove i haustore u kvartu plakatima kojima pozivaju na prosvjed.

U poruci, potpisanoj sa „Vaši susjedi“, stoji: - Ukoliko smatrate da ste već dovoljno platili, da su dana objašnjenja u najmanju ruku "šuplja" i još uvijek ste sposobni misliti vlastitom glavom i donositi vlastite odluke, pridružite se velikom prosvjedu koji će se održati u četvrtak 10. rujna 2009. ispred Boćarskog doma, s početkom u 18:30, a podrazumijeva blokadu križanja Prisavlja i Cvjetne ceste te svakako potpišite peticiju.

Mate Kraljević iz Zagrebparkinga uporno se poziva na fantomsku skupinu građana koja podržava uvođenje naplate, sugerirajući da su ovi drugi u manjini. Na kraju krajeva, naplata se i uvodi zbog građana, a ne zbog novca.

03.09.2009. 10:32:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh