« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Nema krize

Upola jeftiniji prijevoz srednjoškolcima iz Zagrebačke županije

Zagrebačka županija izdvojit će 18 milijuna kuna, najavio je danas župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić

Fotografija vijesti
Više o

Zagrebačka županija

,

prijevoz učenika

,

Stjepan Kožić

Župan Kožić pozvao je gradove i općine da se priključe Zagrebačkoj županiji i u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima sufinanciraju preostali iznos karte te na taj način pomognu roditeljima, navodi se u priopćenju.

Zagrebačka županija je odluku o sufinanciranju prijevoza učenicima srednjih škola donijela još 2006. godine, a u međuvremenu je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa osiguralo sredstva za financiranje prijevoza, prvo za učenike prvih, a zatim i drugih razreda srednjih škola.

S obzirom da u ovoj godini resorno ministarstvo nema mogućnosti financirati prijevoz učenika srednjih škola, Zagrebačka županija odlučila je sufinancirati prijevoz učenika svih razreda srednjih škola, a ne samo trećih i četvrtih kao što je to bio slučaj prošle školske godine, stoji u priopćenju.

Navodi se i kako je župan Kožić pozvao sve jedinice lokalne samouprave da izdaju suglasnosti kako bi se moglo započeti s istražnim radnjama na sedam potencijalnih lokacija na kojima bi se mogao graditi Županijski centar za gospodarenje otpadom.

Naime, Županijska skupština donijela je odluku na temelju stručne studije kako je najoptimalniji način gospodarenja otpadom onaj mehaničko biološkim postupkom. Takav koncept predviđa izgradnju Županijskog centra za gospodarenje otpadom te osam pretovarnih stanica.

Predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan podsjetio je da ukoliko Županija sama ne donese odluku o lokaciji izgradnje centra za gospodarenje otpadom tu će odluku umjesto nje donijeti resorno ministarstvo.

Mikuljan je poručio i kako će organizirati posjet sličnom centru u Celju u susjednoj Sloveniji kako bi zainteresirani načelnici i gradonačelnici mogli iz prve ruke vidjeti kako takvi centri funkcioniraju.

Novi susret predstavnika Zagrebačke županije s gradonačelnicima i načelnicima najavljen je za listopad, a na njemu će se govoriti o gospodarskim kretanjima na području županije, navodi se u priopćenju iz Ureda župana Zagrebačke županije.

Izvor: Hina

02.09.2009. 15:06:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh