« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
susret kultura

Tjedan Izraela u Zagrebu

U sklopu ovogodišnjeg Tjedna Izraela, u Zagrebu će se održati izložba unikatnog umjetničkog nakita "Trag od srebra".

Fotografija vijesti
Više o

zagreb-info

,

tjedan izraela u zagrebu

,

Trag od srebra

Kako je izvijestila Židovska općina Zagreb u čijoj je organizaciji ujedno i cijela manifestacija, izložba će se održati od 8. do 17. rujna u atriju Muzeja Mimara,.

Na izložbi će se predstaviti radovi triju autorica unikatnog nakita, Keke Ilic iz Čilea, Dorit Herlinger iz SAD-a i Eve Lumezi Šimatović iz Hrvatske. U njihovu je središtu zanimanja žena, a nadahnuće za rad bilo im je vlastito kulturno naslijeđe.

Sve tri umjetnice kao dominantne materijale koriste srebro, koji simbolizira plemenitost i mekoću, a istovremeno izdržljivost te snagu osobnosti, stoji u najavi izložbe.

Židovska općina Zagreb organizira Tjedan Izraela jedanaestu godinu uzastopce, u svrhu da se publici u Hrvatskoj prikaže dio kulturne tradicije Židova i Izraela.

Iako je u nazivu događaja riječ o tjednu, on će se ove godine protegnuti na nekoliko mjeseci. Tijekom srpnja u sklopu Tjedna održan je zagrebački open air klezmer festival, na Sceni Amadeo u Zagrebu tri koncerta i kazališna predstava, a u Čakovcu i Biogradu koncerti i plesni nastupi.

Program se nastavlja u rujnu, koncertom sastava Jewsers i nastupom plesne kupine "Or Šemeš" u Virovitici i Splitu.

Izvor: Hina

03.09.2009. 14:08:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh