« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Zagrebački trgovci osjećaju besparicu

U odnosu na prošlu godinu trgovina smanjena petnaestak posto

(Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

zagreb-info

,

trgovina Zagreb

,

prodaja

,

potrošnja građana

Promet od trgovine na malo u Zagrebu je u svibnju ove godine nominalno bio manji nego u travnju za 2,9 posto, dok je u odnosu na prošlogodišnji svibanj smanjen za 14,8 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Na mjesečnoj se razini najveći pad prometa bilježi u ostaloj trgovini na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama, nominalno za 12,9 posto, te trgovini na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno hranom, pićima i duhanskim proizvodima, za 8,9 posto.

Istodobno se pak najveći rast bilježi u maloprodaji motornih goriva i maziva, za 3,5 posto, dok je u trgovini na malo hranom, pićima i duhanskih proizvodima u specijaliziranim prodavaonicama promet u svibnju u odnosu na travanj nominalno porastao za 1,2 posto.

Ta djelatnost u Zagrebu bilježi rast prometa od trgovine na malo i na godišnjoj razini i to za 1,9 posto, dok je istodobno najveći pad prometa imala trgovina na malo motornim gorivima i mazivima, nominalno za 25,3 posto.

Znatniji pad prometa u svibnju ove u odnosu na svibanj prošle godine u Zagrebu bilježi i trgovina na malo tekstilom, odjećom, obućom i proizvodima od kože u specijaliziranim prodavaonicama, za 18 posto.

Podaci gradske statistike pokazuju i da je promet od trgovine na malo u Zagrebu u prvih pet mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine nominalno manji za 9,9 posto.

Izvor: Hina

21.07.2009. 10:26:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh