« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
LJETNI ROK

Na zagrebačko Sveučilište upisano preko 10 tisuća studenata

Filozofski i Arhitektura su po običaju popunjeni, a za rujanski upis ostalo je 2.489 mjesta na PMF-u, KBF-u i nekim tehničkim fakultetima

(Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Sveučilište u Zagrebu

,

razredbeni ispiti

,

prijemni ispiti

,

upisi na fakultete

,

zagreb-info

,

ljetni upisni rok

Na Sveučilište u Zagrebu u srpanjskom upisnom roku u prvu godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija upisano je 10.270 studenata, od kojih 4.074 bez plaćanja, 2.693 s plaćanjem prema linearnom modelu te 2.985 studenata koji će plaćati maksimalni iznos troškova studiranja.

Ukupno je na studije upisano 9.725 redovitih studenata hrvatskih državljana, 483 izvanredna studenta te 62 strana državljana. Uz napomenu da je riječ o podacima koji se odnose na sve sveučilišne sastavnice osim Učiteljskoga fakulteta na kojemu još danas traju upisi, a na kojemu je upisna kvota 570 studenata, Pinter je podsjetila da je na zagrebačkome Sveučilištu bilo ukupno 12.759 slobodnih mjesta za brucoše. Za ta mjesta zanimanje je pokazalo 23.815 kandidata, od kojih je 16.668 prešlo razredbeni prag, a gotovo sedam tisuća kandidata nije uspjelo dostići taj prag.

Za rujanski upis ostalo je tako 2.489 slobodnih mjesta. Kad je riječ o fakultetima na kojima je ostalo slobodnih mjesta nema većih promjena u odnosu na prošlu godinu. I ove godine ostalo je slobodnih mjesta na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu posebice na nastavničkim smjerovima matematike i fizike, na Katoličkom bogoslovnom fakultetu te na Geotehničkom, Grafičkom i Metalurškom fakultetu. Za razliku od prošle godine ove je već u srpanjskom roku popunjena upisna kvota na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, ali ne i na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. U ljetnom roku su primjerice, gotovo tradicionalno, završeni upisi na Filozofskom i Arhitektonskom fakultetu.

Prijave za rujanski upisni rok u pravilu će se primati od 26. do 28. kolovoza, razredbeni ispiti će biti organizirani od 2. do 7. rujna, a upisi 8. rujna te, ako bude potrebe, od 10. do 11. rujna.

Izvor: Hina

23.07.2009. 16:58:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh