« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
SUPERPROJEKT

Zagrebački studenti pripremaju operu Carmen za Lisinski

Muzička akademija, Akademija dramskih umjetnosti i Likovna akademija su u prosincu 2009. priredile scensku izvedbu opere "Čarobna frula" kojom su postigle velik uspjeh

Fotografija vijesti
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Muzička akademija

,

Krešimir Dolenčić

,

opera Carmen

,

Mladen Tarbuk

Novi zajednički projekt glazbeno-scenskih profesionalaca i mladih umjetnika s nekoliko zagrebačkih fakulteta, Bizetova je opera Carmen. Premijerno će se izvesti 26. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

U ovosezonskom projektu studenata, koji je uslijedio nakon uspješnih izvedbi Mozartove "Čarobne frule" i oratorija "Ivan Grozni" Sergeja Prokofjeva, sudjeluju nastavnici i studenti Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Plesne škole Ane Maletić te pjevačkog zbora Zagrebački dječaci. Pokuse sa studentima za "Carmen" rade maestro Mladen Tarbuk i redatelj Krešimir Dolenčić.

Prva dva slična projekta zagrebačkih studenata održala su u školskoj godini 2009./2010. prigodom 340. obljetnice osnivanja Sveučilišta u Zagrebu, kada su se, s ciljem svečanog obilježavanja velikog jubileja, prvi put u povijesti okupile tri umjetničke akademije.

Muzička akademija, Akademija dramskih umjetnosti i Likovna akademija su u prosincu 2009. priredile scensku izvedbu opere "Čarobna frula" kojom su postigle velik uspjeh, a nakon toga su ponovno udružile snage na izvedbi kantate S. Prokofjeva "Ivan Grozni". Uz mentorstvo svojih profesora, nositelji projekta isključivo su studenti koji na taj način mogu primijeniti stečeno znanje u praksi i ostvariti dragocjeno iskustvo kreiranja umjetničkoga projekta.

26.09.2011. 14:35:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh