« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
NAJAVE

Zagrebački solisti i Love Marušić otvaraju 40. Večeri na Griču

40. večeri na Griču otvorit će u četvrtak, 1. srpnja, u Atriju Galerije Klovićevi dvori nastup Zagrebačkih solista u suradnji s jednim od najnadarenijih hrvatskih pijanista mlađe generacije, Lovrom Marušićem

Večeri na Griču
Večeri na Griču (Arhiva)
Više o

Zagrebački solisti

,

Večeri na Griču

Atrij Galerije Klovićevi dvori, jedna od najljepših i najatraktivnijih lokacija Gornjega grada, nastavlja dugogodišnju tradiciju održavanja koncertnih večeri koje pod zvjezdanim nebom okupljaju brojne ljubitelje glazbe. 

Unatoč globalnoj pandemiji, i ovoga će ljeta biti domaćin najstarijem zagrebačkom ljetnom festivalu klasične glazbe, Večerima na Griču koje se održavaju 40. put.

Mnogo je poznatih hrvatskih i svjetskih umjetnika gostovalo na festivalu, a i ovo bi jubilarno izdanje trebalo pred publiku donijeti raznolik glazbeni repertoar. 

Ove godine prvi puta nositelj projekta je Kulturno informativni centar (KIC). Nastavljajući dugogodišnju tradiciju održavanja koncertnih večeri koje pod zvjezdanim nebom okupljaju brojne ljubitelje glazbe, program jubilarnog izdanja Večeri obuhvaća sedam iznimnih koncerata raznolikog vokalnog i instrumentalnog glazbenog repertoara, od rane glazbe do glazbe 20. stoljeća.

Festival večeras, 1. srpnja otvara nastup Zagrebačkih solista u suradnji s Lovrom Marušićem, a svirat će Koncert za klavir i orkestar u C-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta i Serenadu za gudače u E-duru, op. 22 Antonína Dvořáka.

Na repertoaru koncerta klavirskog dua Ljubomira i Danijela Gašparovića, kojim će se u subotu 3. srpnja obilježiti sedamdeseti rođendan i pedeseta godišnjica karijere Ljubomira Gašparovića, naći će se praizvedba D. Bobića posvećena duu te djela F. Schuberta, S. Rahmanjinova i B. Papandopula.

Mladi, energični i talentirani Trio Eusebius, koji čine violinistica Eva Šulić, violončelistica Tonka Javorović te pijanist David Vuković, u četvrtak 8. srpnja izvest će djela I. Mačeka, W. Rihma i J. Brahmsa.

U subotu, 10. srpnja, u Atriju Galerije Klovićevi dvori održat će se čak dva koncerta: Oratorijskog zbora crkve sv. Marka Cantores sancti Marci, s programom povodom obilježavanja stote godišnjice rođenja skladatelja A. Ramíreza, te Zagrebačkog puhačkog ansambla, koji ove godine slavi tridesetu godišnjicu od utemeljenja, a izvest će djela J. S. Bacha i G. Ligetija.

U utorak, 13. srpnja na koncertnom podiju nastupit će ruska pijanistička zvijezda, virtuoz Andrey Gugnin, koji će pred zagrebačkom publikom izvesti djela B. Papandopula, A. Skrjabina, F. Liszta i I. Stravinskog.

Zadnji koncert ovogodišnjih Večeri na Griču bit će u četvrtak, 15. srpnja, a obilježit će ga nastup Ansambla Dialogos pod umjetničkim vodstvom muzikologinje, stručnjakinje za srednjovjekovnu glazbu i pjevačice Katarine Livljanić. Koncertni program Ansambla Dialogos nosi naziv "Barlaam & Jozafat".

Svi najavljeni koncerti počinju u 21 sat, uz iznimku koncerta zbora Cantores sancti Marci koji će početi u 19 sati.

01.07.2021. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh