« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
POČINJE LUDILO

Zagrebački frizbijaši igraju na SP-u u ultimate frizbiju

GALERIJA - Flying disc klub Zagreb očekuju teške utakmice s klubovima iz SAD-a, Japana, Italije i Ujedinjenog Kraljevstva

frizbi
frizbi (Petr Kotesovec)
Više o

Flying disc klub Zagreb

,

ultimate frizbi

,

frizbi u Zagrebu

,

rekreativni sport u zagrebu

,

The Trusty One

Članovi Flying disc kluba Zagreb (FDKZ) uspjeli su ispuniti sve potrebne uvjete i kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo u ulttimate frizbiju, što nikad prije nije uspjelo niti jednoj hrvatskoj momčadi.

Svjetsko klupsko prvenstvo se održava svake četiri godine i u 7-dnevnom natjecanju okuplja najbolje klubove iz cijeloga svijeta. Ove je godine domaćin Prag i prvenstvo traje od 3.-10. srpnja te će okupiti 40 ekipa u mixed diviziji (žene i muškarci), koja je ujedno i divizija u kojoj se FDK Zagreb natječe.

Osim toga na prvenstvu će se naći i 48 open timova (igrači nisu definirani, obično timovi samo sa pripadnicima muškog spola), 32 women timova (samo žene) i 16 masters timova (igrači stariji od 33 godine). Sveukupno će se na ovom natjecanju naći više od 3000 igrača iz 32 zemlje svijeta.

>>Ultimate frizbi osvaja Zagreb

Zagrebačka ekipa završila je s intenzivnom serijom treninga, sudjelovala na nekoliko turnira u regiji u sklopu priprema te održala dva pripremna kampa.

Flying Dics Klub Zagreb našao se u prilično zahtjevnoj skupini i to s klubovima iz SAD-a, Japana, Italije i Ujedinjenog Kraljevstva, te će s njima odmjeravati snage na terenu prva dva dana natjecanja. Unatoč jakoj konkurenciji, igrači se nadaju uspješnom rezultatu i ništa manje vrijednom iskustvu igre s najboljima!

Više na www.frizbi.hr

30.06.2010. 12:18:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh