« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ŠOK I NEVJERICA

Blanki zabranjeno skakati, konkurencija počela igrati prljavo

Belgijanka Tia Hellebaut uvjetovala je svoj dolazak na "Meeting de Atletismo" u Madridu nedolaskom Blanke Vlašić - organizatori pristali

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Blanka Vlašić

,

Ariane Friedrich

,

Tia Hellebaut

,

kazalište Gavella

Blanka Vlašić ponovo je na udaru zlobnika. Ovaj put se ne radi o pornografskim uradcima i raznoraznim tračevima već o školskom primjeru neprimjerenog sportskog ponašanja. Najbolja hrvatska atletičarka prema svemu sudeći 2. srpnja neće nastupiti u Madridu na sportskoj manifestaciji „Meeting de Atletismo" jer joj je zabranjeno da se natječe. Organizatori mitinga su „izostavljanje" Blanke pokušali opravdati nedostatkom novca za njen dolazak, no nakon što je ova sportska diva poručila da joj novac nije problem, te da želi doći na natjecanje, obzirom da je otkazivanjem Soluna nastala praznina u rasporedu koju je htjela popuniti, prava istina je morala isplivati na površinu.

>> Blanka Vlašić s 2,01 pobijedila na mitingu u Oslu

Naime, prema pisanju Slobodne Dalmacije i riječima Blankina oca Joška, (ne)sportska konkurentica Belgijanka Tia Hellebaut, čija je karijera realno gledajući u posljednje vrijeme bila na svojevrsnom zalasku, uvjetovala je svoj nastup u Madridu Blankinim nedolaskom, sve preko svojeg menadžera. Organizatori su pod pritiskom popustili i izostavili Blanku s popisa natjecatelja. Uvijek smirena Blanka nije mogla izdržati toliku ogorčenost. Njenu nevjericu nadmašio je bijes koji inače za Blanku nije tipičan. "Jednostavno ne mogu vjerovati. Puno sam šutjela, ali sada ne želim. Neću. Govorit ću glasno da cijeli svijet čuje. Želim da o ovoj sramoti pišu i u njezinoj Belgiji i u cijelom svijetu. Ovo nije sport! Ako joj se skače sama neka jednostavno skače na treningu i niti se ne pojavi na natjecanjima", grmila je Blanka.

>> Blanka slavila u Rimu

Valja podsjetiti da ovo nije izoliran slučaj, barem ne kad je Blanka u pitanju. Oni koji prate atletska zbivanja sjetit će se da je pred kraj 2009. nenastupanje Blanke Vlašić bio uvjet za dolazak u Karlsruhe domaće skakačice Ariane Friedrich. Gledajući iz jednog kuta, to samo dokazuje koliki je Blanka strah i trepet u skakačkom svijetu. Ipak, to je mala utjeha jer jednom sportašu je, pored ozljeda, nenastupanje na turnirima i mitinzima najveća kazna. A Blanku konkurencija očito ne voli. I očito je spremna na sve da je sabotira.

Kad već spominjemo Ariane Friedrich, ona je bila skakačica s rezultatima najbližima Blankinim. Obje atletičarke vole prave visine. Ali kad je Blanka prošle godine htjela nastupati u Karlsruheu, gdje je inače najbolja podloga za vis u Europi, za taj nastup nije dobila zeleno svjetlo. Zanimljivo, Friedrich je baš tu pobijedila s preskočenih 200 cm. Kasnije su je zvali u Split, no nije željela doći. Poslije su na redu bili i Arnstadt i Doha - tada je zbog ozljede otkazala oba nastupa. Kako je sama Blanka tada izjavila, nekome očito nije bilo u interesu da skače protiv nje. Ipak, u ovom slučaju je sasvim jasno kome je u interesu da prizemlji Blanku.

30.06.2010. 17:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Pero
    30.06.2010. 17:14
    a laaa, ovo je tako pokvareno da ne može gore. prestrašno ..
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh