« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
pametna djeca!

Zagrebačke gimnazije XV. i V. uspješne na Srednjeeuropskoj matematičkoj olimpijadi

Srebrne medalje osvojili su Matija Bucić i Grgur Valentić, a brončane medalje Ivana Antoliš, Kristijan Kilassa Kvaternik i Ognjen Stipetić

V. gimnazija
V. gimnazija (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Grgur Valentić

,

Matija Bucić

,

Ognjen Stipetić

,

Kristijan Kilassa Kvaternik

,

Ivana Antoliš

,

Ilko Brnetić

Hrvatski učenici osvojili su pet medalja u individualnom natjecanju te četvrto mjesto u ekipnoj konkurenciji na upravo završenoj 3. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi u poljskom gradu Poznanu, priopćio je večeras voditelj ekipe izvanredni profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Ilko Brnetić.

Hrvatsku ekipu sačinjavali su učenici iz zagrebačke XV. i V. gimnazije, a voditelji ekipe bili su su prof. Ilko Brnetić te docentica na PMF Mea Bombardelli.

Srebrne medalje osvojili su Matija Bucić i Grgur Valentić, a brončane medalje Ivana Antoliš, Kristijan Kilassa Kvaternik i Ognjen Stipetić.

U ekipnom natjecanju, u konkurenciji deset država, prva je bila Poljska, a druga Mađarska. Hrvatska ekipa je po broju bodova bila izjednačena s Njemačkom, no zbog većeg broja potpuno točno riješenih zadataka treće je mjesto pripalo Njemačkoj.

Ipak, zbog tijesnog konačnog ishoda među najboljim ekipama i velike prednosti u odnosu na ostale, domaćini su na svečanom zatvaranju, mimo uobičajenog protokola, dodijelili hrvatskoj ekipi priznanje za ostvareno četvrto mjesto.

Na 3. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi održanoj od 24. do 29. rujna sudjelovali su mladi matematičari iz Austrije, Poljske, Češke, Slovačke, Švicarske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Litve i Hrvatske.

 

30.09.2009. 00:52:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh