« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
prazne zgrade

Gradi se manje stanova

Vrijednost obavljenih radova u prvoj polovici ove godine manja je za 100 mlilijuna kuna u usporedbi s istim razdobljem prošle godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković/Cropix)
Više o

stanovi u Zagrebu

,

Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada

Poduzeća registrirana na području Grada Zagreba dovršila su tijekom prvog polugodišta ove godine gradnju 2.357 stanova, što je za 540 stanova ili 29,7 posto više nego u prvih šest mjeseci lani, no istodobno je broj stanova u gradnji smanjen sa 7.207 na 4.769 ili za 34 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Ukupna vrijednost obavljenih građevinskih radova u Zagrebu tijekom prvog polugodišta ove godine iznosila je 5,7 milijardi kuna, što je za približno 100 milijuna kuna manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Neto narudžbe povećane su za 3,8 posto, na nešto više od pet milijardi kuna.

U strukturi vrijednosti izvršenih radova, radovi obavljeni s vlastitim radnicima sudjeluju sa 64 posto odnosno s 3,7 milijardi kuna. Vrijednost radova ostvarenih s podizvođačima iznosila je 2,05 milijardi kuna i sudjelovala je s 36 posto u ukupnoj vrijednosti radova. (hina/metro-portal)

29.09.2009. 11:15:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh