« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
JAVNA RASPRAVA

Zagrebačke bolnice trebale bi se spojiti prema srodnosti

Gradska skupština predložit će da se bolnice spoje prema srodnosti, a ne prema mreži bolnica kako to zahtijeva ministar Milinović

Zagrebačke bolnice trebale bi se spojiti prema srodnosti
Zagrebačke bolnice trebale bi se spojiti prema srodnosti (bolnica-vrapce.hr)
Više o

Darko Milinović

,

Mirando Mrsić

,

kupusov list

,

Indie KSET Festival

Zagrebačka Gradska skupština na sljedećoj sjednici će raspravljati i o prijedlogu skupštinskog Odbora za zdravstvo da se spajanje zagrebačkih bolnica provede na temelju srodnosti, a ne prema mreži bolnica koju je donio ministar zdravstva Darko Milinović.

Prema tom prijedlogu, na inicijativu upravnih vijeća pet zagrebačkih bolnica, u jedan dječji centar spojile bi se dječje bolnice Srebrnjak, Goljak i Kukuljevićeva. Spojile bi se psihijatrijske bolnice Jankomir i Vrapče, dok bi samostalne ostale Klinička bolnica Sveti Duh i Bolnica za plućne bolesti u Rockefellerovoj koja bi, dodatnim proširenjem, postala hospicij.

>> Ivo Josipović traži pravdu za zagrebačke bolnice

Član Odbora za zdravstvo Mirando Mrsić izjavio je za Hinu da bi donošenjem takovog zaključka Gradska skupština zadužila gradonačelnika Milana Bandića da provede javnu raspravu te prikupi mišljenja stručnih društava. Nakon toga, ministru zdravstva predložili bi novu mrežu zdravstvenih ustanova u Zagrebu i zatražili njegovo očitovanje.

"Predlažemo udruživanje bolnica po srodnosti i time pokazujemo da nismo protiv ušteda u sustavu zdravstva i to rješenje nudimo ministru", kazao je Mrsić. (hina/metro-portal)

16.09.2010. 14:34:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh